Vasile Dâncu, despre șansele lui Băsescu la Primăria Capitalei

0

Sociologul Vasile Dâncu a analizat șansele lui Traian Băsescu de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, în 2016. Acesta a precizat că fostul preşedinte are „o conjunctură favorabilă” la care nici nu se aştepta: „să nu-și mai dorească nimeni Bucureștiul”.

„Traian Băsescu este un jucător politic redutabil, chiar dacă la finalul de mandat parcă a forțat toate limitele, ca și cum n-ar mai vrea să se întoarcă în politică, chiar și declara destul de clar acest lucru. Însă, are o conjunctură acum favorabilă, o conjunctură la care cred că nici nu se aștepta – să nu-și mai dorească nimeni Bucureștiul. Bucureștiul este un fel de Cernobîl politic în acest moment, în care pot circula – probabil așa își închipuie marile partide – doar procurorii dnei Codruța Kovesi, care au costume împotriva contaminării radioactive. (…) Este un oraș apolitic. E foarte interesant și foarte curios.

Nu există, eu n-am mai găsit o țară în care primele două partide să nu se bată pentru Capitală. Capitala dă un semn pentru schimbare și a dat și în România. Ori, Traian Băsescu are acest spațiu. În plus, Traian Băsescu și cunoaște foarte bine acest spațiu”, a declarat Vasile Dâncu, potrivit dcnews.ro.

Analistul politic a mai spus că în condițiile în care nu există candidați serioși pentru postul de primar general al Capitalei, „bucureștenilor li se pot reactiva simpatii mai vechi”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.