Dezvăluiri șocante în dosarul „mită pentru permise”

Examinatorii de la Direcţia Permise Bucureşti care luau mită pentru a trece candidaţi la examenul auto ignorau greşelile pe care aceştia le făceau la proba traseului şi îi declarau admişi, dar îi sfătuiau să mai ia ore de conducere, spun surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru Mediafax că probele anchetatorilor relevă cazuri în care candidaţii la examenul pentru obţinerea permisului de conducere aveau incidente în trafic şi erau totuşi declaraţi admişi la examen.

Printre aceste incidente se numără faptul că loveau bordurile la curbe sau când dădeau cu spatele sau intrau cu maşinile în gropi. Potrivit surselor citate, în mod normal admiterea nu ar fi fost posibilă când un candidat comitea astfel de erori.

În aceste cazuri, examinatorii îi sfătuiau pe candidaţii pe care îi declarau admişi să mai ia lecţii pentru a stăpâni volanul, ei putând să reprezinte un pericol în trafic, dar şi pentru siguranţa personală.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au reţinut 20 de persoane în dosarul „mită pentru permise auto” şi cer arestarea preventivă a 16 dintre acestea, dintre care şapte sunt agenţi de la Direcţia Permise de Conducere, potrivit unor surse judiciare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.