Onțanu și Borcea negociau șpagă la meciurile lui Dinamo

0

Referatul de arestare a primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu, scoate la iveală detalii surprinzătoare. Cristi Borcea susţine că şpaga era negociată la meciurile echipei Dinamo, de la care Onţanu era nelipsit, potrivit România TV. Fan înrâit al „câinilor roşii”, edilul s-a împrietenit cu Borcea datorită invitaţiilor pe care i le trimitea acestea.

„Borcea Cristian era la acea perioadă preşedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, poziţie care îi asigura o relaţie privilegiată cu persoanele care susţineau echipa şi care erau invitate de club să urmărească meciurile echipei de la tribuna oficială. Primarul Neculai Onţanu era unul dintre suporterii care asista în mod uzual la meciurile echipei”, se arată în referatul DNA.

 In denuntul pe care l-a facut la DNA, Cristi Borcea a povesti despre momentul in care s-a imprietenit cu Neculai Ontanu. Edilul era fan al echipei Dinamo si venea la toate meciurile de pe stadionul din Stefan cel Mare, iar Cristi Borcea a stabilit aceasta relatie de prietenie.

Borcea le-a spus procurorilor ca la stadionul din Stefan cel Mare a avut loc si negocierea mitei. In urma discutiei pe care au avut-o in tribuna oficiala, cei doi au stabilit ca Borcea sa ii dea un milion de euro lui Neculai Ontanu, pentru ca acesta sa semneze improprietarirea pentru 85.000 de metri patrati in sectorul 2 al Capitalei. Suma a crescut apoi, dupa ce acestia au discutat despre valoarea terenului cu care urma sa fie improprietarit omul de afaceri Dragos Dobrescu si a crescut la un teren de 1.500 de metri patrati, care valoreaza peste 4 milioane de euro.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru vineri pronunţarea deciziei în privinţa cererii DNA de arestare a primarului sectorului 2, Neculai Onţanu. Procurorii DNA au cerut joi instanţei arestarea lui Onţanu, a avocatei Loredana Radu şi a secretarului Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Şutru.

Decizia va fi luată vineri de CAB şi va putea fi contestată la instanţa supremă.

Neculai Onţanu, reţinut miercuri la scurt timp după ora 18.00, a putut părăsi arestul Poliţiei Capitalei, întrucât i-a expirat ordonanţa de reţinere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.