Mihai Toader, candidatul PSD la Primăria Sectorului 2

Share:

PSD a decis, joi, în şedinţa Biroului Permanent Naţional că Mihai Toader, viceprimarul sectorului 2, să fie candidatul PSD la primăria Sectorului 2, după arestarea preventivă a lui Neculai Onţanu, pe care PSD urma să îl susţină pentru un nou mandat. 

„Am validat câteva candidaturi pentru alegerile locale. (…) La sectorul 2 decizia politică pe care am luat-o este să-l avem ca și candidat pe domnul Mihai Toader, actualul viceprimar al sectorului 2, membru PSD”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

El a precizat că pe acest subiect a purtat o discuție și cu președintele UNPR, Valeriu Steriu. „Agreează și dumnealor această candidatură și am stabilit ca în următoarele zile să încercăm să găsim o formulă de colaborare la nivelul întregului București, pentru toate sectoarele și pentru Primăria Capitalei, urmând ca mâine-poimâine să stabilim aceste detalii, după care o să le facem publice”, a spus Dragnea.

Potrivit președintelui PSD, BPN a validat alte trei candidaturi pentru primării de municipii. „La Zalău candidatul nostru va fi domnul Ionel Ciunt, la Alba Iulia — domnul Călin Potor, la Ploiești — domnul Cristian Ganea”, a informat Liviu Dragnea.

Neculai Onţanu este închis în arestul Poliţiei Capitalei, după ce Curtea de Apel București a admis, vineri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului sectorului 2. Decizia nu este definitivă însă este executorie.

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2007, Neculai Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare — cumpărare fictive, către suspecta Radu și o altă persoană, interpuși indicați de edil. În baza acestei solicitări, la 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare-cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu„, susțin procurorii.

Prețul prevăzut, conform DNA, în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, adică valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro).

În contractul încheiat cu Loredana Radu a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate, nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu, la indicația acestuia. Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive„, au constatat anchetatorii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.