Corina Șuteu fuge de subiectul plagiatului lui Tobă!

Share:

Corina Şuteu, noul ministru al Culturii, a refuzat să vorbească despre teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă, acuzat de plagia. Corina Şuteu a precizat însă că, în opinia ei, plagiatul este inadmisibil, „o decredibilizare profundă”, cu atât mai mult cu cât actualul Cabinet este unul de specialişti.

Corina Şuteu a fost întrebată într-o emisiune tv dacă este de părere că teza ministrului Tobă este un plagiat.

„Mă întrebaţi pe mine? (…) Eu sunt de părere că plagiatul este inadmisibil, că este o decredibilizare profundă. Nu vreau să vorbesc despre cazul domnului Tobă, dar cred că măsurile – înţeleg de la colegul meu ministrul Educaţiei că această chestiune se va întâmpla – legate de comisia care să judece tezele plagiate şi să le anuleze sunt fundamentale pentru ca să ne recredibilizăm la toate nivelurile în acest moment, pentru că dacă noi activitatea academică, de cercetare, de specializare o decredibilizăm atât de flagrant prin plagiat, nu putem avea pretenţia că vom face ceva serios în nimic, în niciun domeniu, nu numai în cel al culturii”, a răspuns Corina Şuteu, potrivit Mediafax.

Corina Şuteu a subliniat că actualul Cabinet este unul de specialişti, iar titlurile trebuie să fie legitime.

„S-a vorbit foarte mult despre Guvern ca fiind de tehnocraţi. Eu personal cred că în foarte mare măsură acest Guvern este unul de fapt de profesionişti. Profesioniştii şi specialiştii sunt o categorie care există tocmai pentru că titlurile lor sunt bazate pe ceva legitim, ori în cazul doctoratelor, acestea trebuie să fie legitime”, a conchis ea.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii trei ani până la numirea în Cabinetul Cioloş, se află pe lista cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări.

Consiliul Naţional de Etică (CNE), care urma să decidă dacă teza lui Petre Tobă a fost sau nu plagiată, a fost revocat de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la începutul lunii decembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.