Zece întrebări pentru Mugur Mihai Toader, candidatul PSD-UNPR la Primăria Sectorului 2

0

Mugur Mihai Toader este candidatul UNPR-PSD la Primăria Sectorului 2. Vrea să conducă în următorii patru ani una dintre cele mai importante Primării din Capitală și implicit România. Vorbim de o Primărie cu un buget uriaș ( în jur de un miliard de lei anual !), cu sute de angajați, care răspunde de soarta a peste 350.000 de locuitori. Este o responsabilitate uriașă pentru un viitor primar, indiferent de numele acestuia.

Eu ca și locuitor al sectorului 2 sunt sătul de administratia Onțanu, și după 2012, de administrația Onțanu-Toader. Vreau  un primar decent, competitiv, cu coloană vertebrală, care vrea și poate să schimbe radical, în bine, Primăria Sectorului 2. Vreau transparență, normalitate, legalitate, respect față de locuitorii sectorului în care trăiesc și eu.

Ce (mai) poate oferi Mugur Mihai Toader?  Vorbim de o persoană care a avut legătură directă cu Primăria Sectorului 2 în ultimii 12 ani. Opt ani, între 2004 și 2012, a fost consilier local, iar în ultimii patru ani viceprimar. Viceprimar al primarului penal Onțanu, practic numărul doi în Primăria Sectorului 2. Este greu de crezut că Toader nu a fost la curent cu valul de abuzuri al șefului său de pănă mai ieri, Neculai Onțanu! Este, de asemenea, greu de crezut că Toader nu putea măcar să încerce, să se opună, modului arbitrar, abuziv și discreționar al lui Onțanu de a conduce o Primărie anchilozată de teama față de șeful suprem.

Cu toate acestea, Mihai Toader vrea să ajungă primar. Este susținut vehement de monstruoasa mașinărie instituționalo-financiaro-electorală creată de Onțanu. Gașca infracțională din jurul lui Onțanu, care își apără cu disperare uriașele privilegii (a se citi contracte și retrocedări cu dedicație! ), nu concepe să piardă controlul în Sectorul 2. Și ca atare merge pe mâna lui Toader.

Ca și locuitor al sectorului 2 îmi permit să-i adresez zece întrebări candidatului Mugur Mihai Toader:

1.În ultimii patru ani, timp în care ați deținut funcția de viceprimar, ați avut vreo inițiativă/demers  care să se opună „liniei oficiale” impusă de primarul Onțanu? Concret, care sunt aceste inițiative?

2.De ce ați permis ca Primăria Sectorului 2 să devină un buncăr a cărui singură menire era protejarea lui Onțanu? Ce mesaj dați miilor, zecilor de mii, de locuitori, care au fost ținuți la porțile Primăriei Sectorului și care nu vroiau decât o audiență în cadrul căreia să le fie ascultate problemele?

3.Domnule Toader, cum apreciați prestația primarului Onțanu, în special în ultimii patru ani, la Primăria Sectorului 2?

4.Vă considerați, sau nu, complice la tunurile financiare, retrocedările abuzive și contractele cu dedicație date de primarul penal Neculai Onțanu „partenerilor săi de afaceri” care au gravitat, ani la rândul, în jurul banilor Primăriei?

5.Se poate vorbi, în mandatele lui Onțanu, de o devalizare a bugetului Primăriei Sectorului 2 sau miliardele de euro au fost cheltuite cu stricta respectare a prevederilor legale? Vă spun ceva cuvintele normalitate, transparență, legalitate?

6.Veți continua, în cazul în care veți fi ales primar, modul lui Onțanu de a face administrație publică și de a cheltui banii Primăriei Sectorului 2? Sau veți reanaliza contractele considerate dubioase privind retrocedările și/sau achizițiile publice încheiate în perioada mandatelor lui Onțanu? Sunteți interesat de recuperarea eventualelor prejudicii aduse locuitorilor Sectorului 2?

7.Aveți ceva să vă reproșați în contextul în care în ultimii 12 ani ați deținut funcțiile de consilier local, respectiv viceprimar la Primăria Sectorului 2? Dar primarului Onțanu?

8.Domnule Mugur Mihai Toader sunteți un adversar al mitei, pomenilor și cheltuirii banilor publici ai Primăriei, în scop electoral? Considerați că acest tip de acțiuni ar trebui sancționate drastic de instituțiile statului român?

9.De ce acceptați ca structurile create de Onțanu (vezi cazul Diviziei Civice Voluntară ) să vă susțină în campania dumneavoastră ? Care este prețul pe care îl veți plăti în schimbul acestei susțineri?

10.Ce mesaj ați da locuitorilor sectorului 2, locuitori umiliți timp de 20 de ani de administrația din care ați făcut mulți ani parte? Merită aceștia mai mult de la un viitor primar sau putem vorbi de o „normalitate” care va fi continuată și în mandatul dumneavoastră?

Știu, domnule Mugur Mihai Toader cam prea multe întrebări despre Onțanu, și prea puține despre ceea ce ați putea să faceți dumneavoastră dacă ați ieși primar. Neșansa uriașă, în cazul dumneavoastră, este faptul că sunteți perceput ca un subordonat docil al primarului Onțanu. Angajații Primăriei, nu puțini, susțin că nu ați făcut nimic, pentru a-l tempera pe Onțanu, dintr-un motiv simplu: nu vroiați să-l supărați cu aspecte privind legalitatea, aspecte care-l enervau teribil pe Onțanu.

Ați fost complice și acum vreți să continuați opera lui Onțanu. Neșansa uriașă în cazul dumneavoastră este că Onțanu, cât timp a fost în libertate, nu a reușit să blocheze candidatura liberalului Dan Cristian Popescu la Sectorul 2. Iar acum victoria lui Popescu este iminentă. Sunteți prea mic pentru un război așa de mare, un război în care argumentele, soluțiile și normalitatea au luat locul abuzurilor, ilegalităților și mitei electorale.

Locuitorilor Sectorului 2 au înțeles că nu reprezentați o soluție pentru viitorul acestui sector. Toți cei care au susținut abuzurile lui Onțanu trebuie să plătească, indiferent că își vor păstra sau nu mandatele de consilieri locali. Și dumneavostră sunteți responsabil. Ca mulți alți șefi de Direcții, funcționari din Primărie și consilieri locali, inclusiv PNL, care au pactizat ani la rândul cu Onțanu!

I.Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.