Dezvăluiri șoc: Mecanismul corupției din spitale!

0

Scandalul dezinfectanţilor scoate la iveală mecanismul corupției din spitale. Managerii de spital iau 30% din contracte și o parte din bani îi dau partidelor care îi numesc și-i mențin în funcție. Informaţiile au fost făcute publice în urmă cu puţin timp, de jurnalistul Cătălin Tolontan.

Cazul dezinfectanților ajunge la momentul devoalării mecanismului corupției din spitale. Managerii de spital iau 30% din contracte și o parte din bani îi dau partidelor care îi numesc și-i mențin în funcție. Potrivit tolo.ro, mărturia vine de la unul dintre cei mai importanți medici microbiologi din România, cu experiență de peste 20 de ani, din care 10 la Cantacuzino și 10 într-un mare spital de urgență din București.

Medicul microbiolog a lucrat aproape un deceniu, până în 2013, la unul dintre primele trei spitale de urgență din București. Și unul dintre cele mai mari spitale ale României. Spital care a tratat victime de la Colectiv. Ea a fost, până acum trei ani, șefa laboratorului de microbiologie. Era șefă la microbiologie, dar se ocupa și de dezinfectanți. Microbiologul povestește întâlnirea în care Flori Dinu a vrut să-i dea bani, totul transformîndu-se într-o scenă de neuitat.

„Aproape toate firmele de biocide dădeau bani. Ca să fie clar! Dar Hexi avea un specific. Se știa că produsele lor sunt slabe. Și atunci, ei plusau la bani, față de alții. Când am ajuns în spital am aflat acest lucru. Era un lucru general cunoscut, larg răspândit…

O să vă povestesc o întâlnire cu Flori Dinu, directorul general de la Hexi Pharma.

Mi-a adus un dezinfectant pe bază de alcool. O mostră. Am mirosit mostra. I-am zis: „Nu miroase a alcool”. Mi-a răspuns de sus, că venea de la director pasămite: „Sunteți fumătoare și v-ați pierdut simțul mirosului”. M-am enervat și a urmat discuția. Nu voi uita discuția toată viața deși nu asta ar trebui un medic să-și amintească din viață.

DIALOGUL DINTRE ȘEFA MICROBIOLOG ȘI ȘEFA HEXI PHARMA

– Nu are sens, produsele firmei dumneavoastră au probleme.
– Dar n-aveți dreptul să ne refuzați!
– Ba da, am dreptul ca profesionist! Și am dreptul să fac un referat de respingere prin care să anunț și celelalte spitale.
– Am înțeles. Cât v-a dat Anios?
– Poftim?!!!
– Cât v-a dat Anios că eu vă dau dublu!
– Ieși afară!
– Ce?
– Ieși afară acuuuum! Cară-te repede cu liftul că dacă îți dau un șut în cur te duci direct pe geam și pici direct la parter!

Mi-am ieșit din minți când Flori Dinu a dus mîna la geantă să scoată plicul. Așa se lucrează în licitațiile din spitale pe dezinfectanți. Cu plicul. Directorul general de spital ia cel mai mult. În anumite cazuri, chiar 30% din contract”, a povestit medicul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.