Zgonea îl atacă dur pe Tăriceanu

Share:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, l-a acuzat pe şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, că are un comportament de ”tip vătaf” şi nu a respectat Regulamentul atunci când a încercat să convoace şedinţa Birourilor permanente reunite miercuri la ora 9,00.

„Am constatat în ultima perioadă, din partea domnului Tăriceanu, o abordare aşa, arogantă, de tip vătaf, în care preşedintele Senatului dă dispoziţii şi ordonă preşedintelui Camerei, stabileşte ordinea de zi a Birourilor permanente reunite, stabileşte când şi cum ne întâlnim. I-am explicat domniei sale şi în scris şi telefonic că acest lucru este complet neregulamentar, dar ne-am obişnuit cu chestiunea asta complet neregulamentară pe care o fac colegii noştri. Domnul Tăriceanu am observat că are opinii şi politice cu privire la activitatea Camerei Deputaţilor, eu nu pot să comentez acest lucru, pot să vă spun că domnia sa, unilateral, a stabilit un nou mod de comunicare între preşedinţii celor două Camere pe care eu nu-l tolerez, dar îl respect”, a spus Zgonea, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Tăriceanu i-a scris săptămâna trecută că, în 24 de ore, să-i răspundă cu privire la ordinea de zi pe care a stabilit-o. Zgonea a explicat că i-a propus ulterior lui Tăriceanu să se vadă luni, la ora 12,00, pentru a stabili agenda.
„Dânsul m-a sunat ieri (n.r. — marţi) şi mi-a spus că a hotărât, după ce a văzut pe site-ul Camerei că aveam BPR, eu ştiu că BPR se stabilesc de preşedinţii celor două Camere — el a spus că am hotărât, i-am explicat că eu am o procedură la Camera Deputaţilor în care trebuie să discut şi cu liderii grupurilor parlamentare, pentru că ordinea de zi la Cameră se face cu acordul liderilor de grup, această structură nu există în Regulamentul Senatului. A insistat să o facem aseară, i-am explicat că nu se poate, liderii au refuzat să facem întâlnirea aseară că toate grupurile parlamentare îşi făceau evaluarea rezultatelor din companie. În loc să-mi răspundă la întrebarea pe care i-am pus-o săptămâna trecută, domnia sa şi-a arogat — aşa cum face de obicei — să îmi trimită o scrisoare în care să spună, aşa cum ai vorbit cu mine aseară te rog frumos să îmi spui ce ai vorbit cu liderii de grup şi să stabilim pentru astăzi la ora 15,30. Eu îi spun să respecte Regulamentul, aştept scrisoarea pe care mi-a promis-o ieri în discuţia telefonică în care îmi spune care este punctul său de vedere la cererea privind proiectul ordinii de zi de convocare”, a menţionat Zgonea, conform Agerpres.

Preşedintele Camerei a afirmat că se grăbeşte convocarea Birourilor permanente reunite pentru că trebuie adoptat un proiect de hotărâre de interpretare a articolului 38 din Statutul parlamentarilor care „îi enervează pe mulţi dintre liderii grupurilor parlamentare şi pe vreo 84 de parlamentari”, interpretare care dezincriminează conflictul de interese până în anul 2013.

„Aia este graba, nu credeţi că graba era legată de funcţia mea. Nu există nicio urgenţă, nu avem o moţiune de cenzură, nu avem o solicitare stabilită prin Constituţie şi prin Regulamente în ceea ce înseamnă urgenţe. Mă şochează că un preşedinte de Cameră ales pe voturile PSD are acest tip de comportament cu un membru al Camerei Deputaţilor care îi este egal. Probabil că aşa este în ALDE. Eu nu sunt preşedinte de partid, eu nu negociez, l-am văzut pe domnia sa că aici este arogant cu mine, dar pe treptele de la Kiseleff este foarte obedient. Acolo se împart funcţii importante pentru ALDE”, a arătat Zgonea.

Pe site-ul Senatului a fost afişat un anunţ potrivit căruia miercuri, la ora 9,00, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc în şedinţă. Această şedinţă nu a mai avut loc. Ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților a fost suspendată miercuri, astfel că plenul va discuta ordinea de zi stabilită înainte ca deputații să plece în campania electorală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.