Președintele CJ Bihor, ales cu scandal!

Scandal la alegerea noului preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor. Cei 17 consilieri ai PNL au ieşit din şedinţă şi în acest fel nu şi-au exprimat dreptul de vot, în cazul alegerii preşedintelului CJ Bihor, pe motiv că votul secret nu a fost asigurat.

Conducerea CJ Bihor a fost aleasă în urma votului coaliţiei PSD-UDMR-ALDE, care numără 18 consilieri judeţeni, în lipsa celor 17 consilieri PNL care s-au retras din sală nemulţumiţi de procedura de votare şi care l-au propus pentru funcţia de preşedinte pe Mircea Mălan, potrivit adevarul.ro.

Cei 17 consilieri ai PNL au ieşit din şedinţa de alegere a preşedintelui CJ Bihor, nu şi-au exprimat votul, pentru că secretul votului nu a fost asigurat aşa cum spune legea. Practic, UDMR, PSD şi ALDE au votat la vedere, împotriva dispoziţiilor legale, situaţie în care noi nu am mai fost de acord să participăm. Problema pentru noi nu este că nu am câştigat funcţia de preşedinte al CJ, ci este vorba de un principiu şi de respectarea legii. Nu puteam ceda funcţia de preşedinte fără luptă, pentru că am promis oamenilor în campania electorală şi pentru că oamenii ne-au votat pentru ce le-am promis, nu puteam ceda, aşa cum a făcut PSD-ul, funcţia de preşedinte către UDMR pentru că UDMR-ul are şapte consilieri judeţeni, iar PNL-ul are 17. Nu putem face tocmeli politice pe contrainteresele judeţului Bihor”, a declarat Mircea Mălan, liderul consilierilor PNL.

Vicepreşedintele social-democrat Ioan Mang este de părere că liberalii au făcut un scandal nedemn la votarea preşedintelui, afirmând că lui, nimeni nu i-a arătat votul.

Noul preşedinte al CJ Bihor, Pasztor Sandor, a declarat că a fost ales în mod corect, conform regulamentului, el precizând că prima sa prioritate va fi să umple sala de şedinţă, pentru că, indiferent de culoarea politică, unii au nevoie de alţii pentru a merge înainte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.