Dragnea, despre retragerea lui Oprea din UNPR și politică

Gabriel Oprea a fost întotdeauna un om de cuvânt, care a generat stabilitate în orice relaţie de colaborare şi parteneriat, a declarat vineri preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a arătat că regretă plecarea acestuia din UNPR.

„Am avut o discuţie cu Gabriel Oprea cred cu 10 — 12 zile în urmă, la care era şi dl Steriu. şi dl Oprea a spus foarte clar de atunci că, dacă UNPR se duce către PNL, el nu poate urma calea asta, el rămâne un om de stânga şi un om de onoare. Dl Oprea, cu bunele şi relele lui, (…) totdeauna a fost om de cuvânt şi un om care a generat stabilitate în orice relaţie de colaborare şi parteneriat, un om pe care ne-am bizuit. Mie îmi pare rău că s-a ajuns în situaţia asta, dar relaţia mea cu el rămâne aceeaşi”, a precizat Dragnea la Antena 3.

În ceea ce priveşte relaţia cu UNPR, Dragnea a arătat că nu-şi permite să dea avertismente şi nici ultimatumuri, dar PSD a rămas surprins faţă de gestul liderului Uniunii, Valeriu Steriu, de a merge imediat după locale către PNL.

„Noi nu stăm degeaba. După alegerile locale la noi nu s-a desfăcut şampania, toţi colegii şi-au frecat mâinile şi s-au apucat de treabă, pentru că nu ai o victorie atunci când ai câştigat alegerile, ci când finalizezi proiectele promise în campanie. În ceea ce priveşte relaţia cu UNPR, noi rămânem deschişi în continuare. (…) Suntem surprinşi de gestul dlui Steriu de a merge la PNL imediat după alegerile locale. Sincer, când am văzut că a apărut informaţia în presă, credeam că nu e adevărat”, a menţionat Dragnea, conform Agerpres.

Preşedintele fondator al Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a anunţat vineri că se retrage din UNPR şi va activa ca senator independent, iar la finalul mandatului de parlamentar va ieşi din politică.

”Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunţ că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR şi să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică. Voi susţine mereu proiectele ce ţin de securitatea naţională, îl voi susţine pe preşedintele României în tot ceea ce ţine de acest domeniu şi, până la finalul mandatului, voi vota acele proiecte economice şi sociale de care societatea are nevoie”, a scris, pe Facebook, Oprea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.