Un bărbat de culoare, ucis de polițiștii din Los Angeles

0

Șeriful comitatului Los Angeles a recunoscut marți că un bărbat de culoare a fost ucis din greșeală de către un polițist în timpul unei confruntări cu un suspect în urma furtului unei mașini.

Poliția a ucis din greșeală un bărbat de culoare într-o suburbie a Los Angeles-ului. În vârstă de 27 de ani, Donnell Thompson a fost împușcat mortal la 28 iulie la Compton, suburbie a Los Angeles-ului, în timp ce polițiștii îl urmăreau pe suspectul de furt, care ar fi tras asupra lor.

Biroul șerifului a afirmat inițial că Thompson corespundea descrierii unuia dintre cei doi suspecți, conform cotidianului local Los Angeles Times. Marți, șeful biroului de omucideri al poliției, Steven Katz, a revenit asupra acestor declarații în cadrul unei conferințe de presă. „Am ajuns la concluzia că nu există probe că Thompson ar fi participat la furtul mașinii sau la agresiunea asupra ofițerilor” de poliție, a indicat el. Nicio armă nu a fost găsită asupra lui Thompson.

„Șoferul mașinii (furate) a tras asupra agenților care îl urmăreau, după care a avut un accident”, și-a abandonat mașina și a fugit pe străzile din vecinătate. „Ofițerii l-au găsit pe Thompson (…) la puțin timp după ce l-au arestat pe suspectul care a tras asupra lor. Ei au fost alertați de prezența sa de către un vecin care a sunat la numărul de urgență”, se detaliază în comunicat, informează Agerpres.

Thompson era întins pe o peluză „într-o poziție care îi ascundea una dintre mâini și nu s-a supus mai multor ordine” ale polițiștilor, care au crezut că ar putea fi înarmat și că ar avea legătură cu furtul mașinii, dar și că ar fi putut fi cel care a tras asupra lor, se adaugă în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.