Tobă își clamează nevinovăția în fața procurorilor DNA!

0

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, s-a prezentat, vineri dimineaţă, la DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că au început urmărirea penală pe numele său pentru infracțiunea de favorizarea făptuitorului. Potrivit DNA, Petre Tobă, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, a refuzat să declasifice documente într-un dosar deschis pe numele lui Gabriel Oprea.

Alţi 24 șefi și angajați din cadrul DIPI sunt cercetaţi în acest dosar. Ei sunt suspecţi pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals. Procurorii DNA susţin că, în perioada când Gabriel Oprea era ministru, la Interne s-au achiziţionat căsuţe de păpuţi, cărţi de joc şi alte obiecte care nu aveau legătură cu activitatea Ministerului.

Niciodată nu am comentat un dosar penal, cu atât mai puţin nu voi comenta acum. În continuare cred în nevinovăţia mea şi voi prezenta toate probele procurorilor, a declarat Petre Tobă, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a stat circa cinci minute.

Potrivit unui comunicat publicat vineri de DNA, „la data de 1 aprilie 2016, suspectul Tobă Petre, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, printr-o adresă scrisă, a refuzat, cu încălcarea legii, declanșarea procedurii de declasificare a înscrisurilor reținute ca mijloace de probă în dosarul nr. 20/P/2016, al Direcției Naționale Anticorupție, în scopul excluderii unor probe utile dovedirii acuzațiilor în dosarul respecti”.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, ministrului Justitiei cererea de urmărire penală pentru infracţiunea de favorizare a infractorului.

Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne pe 1 septembrie.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.