Cetăţenii din alte state UE, grea lovitură în Germania

0

Guvernul Germaniei aprobă limitarea accesului cetăţenilor din alte state UE la indemnizaţii sociale. Şi cetăţenii români vor fi afectaţi.

Guvernul Angela Merkel a aprobat miercuri un proiect de ordonanţă care prevede limitarea accesului cetăţenilor din alte state membre ale Uniunii Europene la indemnizaţii sociale în Germania, relatează presa germană, potrivit Mediafax.

Proiectul de ordonanţă, neobişnuit pentru un politician de centru-stânga, prevede că cetăţenii din alte state membre UE aflaţi în Germania vor avea dreptul la indemnizaţii sociale abia după cinci ani, spre deosebire de termenul prevăzut acum în legislaţie, care este de şase luni. Planul a fost aprobat rapid de Guvernul de coaliţie format din reprezentanţi ai Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) şi ai Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga).
Măsura este criticată de opoziţie şi de sindicate, care denunţă o încălcare a reglementărilor Uniunii Europene.
„Legea fundamentală spune clar: persoanele care locuiesc în Germania (…) au dreptul la un trai sigur, uman, indiferent de naţionalitate”, a reacţionat Annelie Buntenbach, un reprezentant al Confederaţiei Sindicatelor Germane (DGB).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.