Blaga, apărat de secretară în fața procurorilor DNA

Share:

Fostul lider al PNL, Vasile Blaga, a fost apărat de secretară în faţa procurorilor DNA, potrivit România TV. Ultimele dezvăluiri din denunţul lui Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, fostul primar PDL al municipiului Piatra-Neamţ, arată că Blaga primea şpaga la biroul de la PDL. Banii erau mereu lăsaţi la secretară. În faţa anchetatorilor, femeia a negat acest lucru. 

Fostul primar din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, le-a spus procurorilor DNA că i-a dus bani lui Vasile Blaga şi că i-a lăsat de fiecare dată la sediul PDL. Banii i-ar fi lăsat chiar secretarei lui Vasile Blaga. Femeia a fost şi ea audiată, ca martor, în dosar, însă a negat cele spuse de Gheorghe Ştefan şi i-a luat apărarea lui Vasile Blaga, şeful său.

„Sunt inepţii. Sunt declaraţii la dosar ale secretarei”, a declarat Vasile Blaga, comentând acuzaţiile făcute de Gheorghe Pinalti.

Cu toate astea, procurorii DNA îl contrazic pe Vasile Blaga, astfel că l-au trimis în judecată pentru trafic de influenţă. În total, 700.000 de euro ar fi primit liderul PNL pentru intervenţiile pe care le făcea, astfel încât anumiţi oameni de afaceri să primească mai multe contracte cu statul. Gheroghe Ştefan, zis Pinalti, ar fi luat şi el aproximativ cinci milioane de euro şpagă şi o mare parte din bani ar fi ajuns la partid şi în campaniile electorale al PDL. Fostul primar a recunoscut aproape tot la DNA şi l-a şi turnat pe Vasile Blaga.

„De ce să fiu trădat? Omul a încercat să se apere spunând minciuni. Asta e viaţa”, a comentat Vasile Blaga.

Blaga va fi judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi justiţie. Pinalti mai are de vorbit cu procurorii. Este posibil chiar să ajungă la un acord de recunoaştere şi să scape cu o pedeapsă mult mai mică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.