Reuters: Cheia viitoarei coaliții de guvernare este la USR!

Agenţia de presă Reuters a publicat, marţi, o analiză referitoare la candidatura Uniunii Salvaţi România (USR), condusă de Nicuşor Dan, la alegerile legislative din 11 decembrie. Intitulat „Un nou partid progresist oferă centriştilor români o şansă în alegeri”, materialul afirmă că formaţiunea USR, înfiinţată în urmă cu numai şase luni, ar putea deţine cheia formării unei coaliţii de guvernare după alegeri.

„Atunci când Nicuşor Dan, un matematician tăcut fără aproape niciun fel de experienţă politică, se adresează alegătorilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, din România, nu face promisiuni de creştere a salariilor în sectorul bugetar sau pentru mari lucrări de infrastructură. Într-o ţară unde retorica populistă în timpul campaniilor electorale este regula, aceasta ar putea fi o strategie riscantă”, a transmis Reuters, precizând că politicianul promite o reformă a serviciilor publice, care „pare să fi atras alegătorii mai tineri, educaţi, sătuli de reforme neterminate, corupţie”.

 Reuters notează că USR are şi o serie de slăbiciuni. „Principalele sale slăbiciuni sunt lipsa sa aproape completă din sate, faptul că liderii săi sunt puţin cunoscuţi şi percepţia superiorităţii sale intelectuale elitiste şi lipsei de ideologie unificatoare”, a declarat Sergiu Mişcoiu, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, citat de agenţie.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.