Adamescu, scrisoare incendiară înainte să moară

Share:

Cu puţin timp înainte să moară, miliardarul Dan Adamescu a povestit de pe patul de spital ororile prin care a trecut în detenție. El a descris experienţa trăită în celulă cu Mircea Băsescu, cum a căzut inclusiv la toaletă şi pentru ce vrea ca familia să se adreseze forurilor europene.

Scrisoarea lui Dan Adamescu conţine 12 pagini, pe care miliardarul le-a dictat, pentru că nu putea scrie. Potrivit România TV, Adamescu a spus în acea scrisoare că singurul lucru pentru care îi poate aprecia pe cei din conducerea penitenciarelor este că l-au pus în celulă cu persoane cam de aceeaşi factură socială.

Aşa a ajuns Dan Adamescu să stea cu Mircea Băsescu în celula de la arestul preventiv, atunci când a fost încarcerat la Poliţia Capitalei. Problemele pe care le descrie sunt însă înfiorătoare. Adamescu vorbea despre spaţiul redus, despre faptul că el nu se putea mişca decât cu ajutor, însă rareori găsea acel ajutor şi că de multe ori a căzut, chiar şi atunci când mergea la toaletă. El vorbea de mizerie foarte multă, iar câteodată se spăla chiar cu furtunul.

Mai mult, Dan Adamescu spunea că din cauza căzăturilor şi a rănilor suferite el a uitat unele dintre aceste episoade degradante.

El a dorit să facă aceste mărturii pentru ca familia sa să meargă mai departe la forurile europene. Adamescu vorbeşte în scrisoare şi de dosarul său şi de felul în care i-au fost nimicite afacerile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.