Președintele Bulgariei ironizează Turcia

Share:

Președintele bulgar Rumen Radev a declarat joi că țara sa nu va accepta lecții de democrație din partea Turciei, pe fondul creșterii tensiunilor între cele două state vecine din Balcani înainte de alegerile legislative anticipate de duminică din Bulgaria.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunțat joi ‘presiunile’ exercitate asupra minorității turce din Bulgaria, după ce Sofia a acuzat Ankara de amestec în alegerile anticipate din această țară.

Autoritățile bulgare și cele două principale două partide, GERB și socialiștii, au acuzat regimul de la Ankara de ingerință în politica internă din Bulgaria prin sprijinul deschis acordat unei noi formațiuni pro-turce, Dost, cu influență în rândul comunității turce.

De atunci, serviciile de securitate bulgare au expulzat doi cetățeni turci și au interzis intrarea altor trei în țară, potrivit Agerpres. ‘Bulgaria nu dă, însă nici nu acceptă lecții de democrație, în special din partea țărilor care nu respectă statul de drept’, a declarat Radev pentru jurnaliști.

‘Vreau să vă asigur că alegerile din Bulgaria se vor desfășura fără probleme. Bulgaria este o țară europeană care își urmează propriile legi, nu ‘emoțiile’ altora’, a mai spus el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.