Secetă și caniculă excesivă, în această vară

Prognoza verii oferită de cunoscutul portal de vreme AccuWeather nu este deloc îmbucurătoare pentru România. Ţara noastră va fi lovită de valuri de căldură şi de secetă excesivă pe parcursul întregii veri.

Perioade îndelungate de căldură, care vor include valuri de caniculă foarte periculoase, vor fi marea problemă cu care se va confrunta Europa de Sud şi de Est întreaga vară.

În schimb, vremea va fi rece şi schimbătoare în Marea Britanie şi Irlanda. Celelalte zone ale Europei vor fi lovite frecvent de furtuni puternice, începând cu Franţa şi ajungând până în Polonia şi Cehia.

Valuri de caniculă periculoasă vor traversa Italia şi Balcanii. O vară lungă şi fierbinte este de aşteptat în toată Europa de Sud, cu perioade de caniculă extremă din Italia până în Peninsula Balcanică.

Temperaturi foarte ridicate se vor înregistra mai ales în lunile iulie şi august.

„Ar putea fi atinse noi recorduri de temperatură  în această vară”, a precizat  Alan Reppert,  meteorolog AccuWeather.

Ţările cele mai afectate de valurile de caniculă vor fi Macedonia, Bulgaria, Ungaria şi România. „Din această cauză, calitatea aerului va scădea şi va fi mult smog”, avertizează meteorologul Tyler Roys.

Ploile vor fi foarte rare în toată Europa de Sud şi de Est, crescând astfel riscul de secetă prelungită, chiar dacă precipitaţiile au fost în limite normale în perioada ianuarie – aprilie.  Recoltele din Balcani vor fi afectate din cauza lipsei de apă şi din cauza căldurii excesive.

Din păcate, Europa de Sud şi de Est se va confrunta cu o secetă prelungită, anunţă meteorologii AccuWeather. Culturile de cereale vor fi cel mai puternic afectate. Ploile vor fi prezente în partea de nord a Europei şi vor lipsi în ţări precum Ucraina, Moldova sau România. Seceta prezentă în aceste ţări va continua şi în toamnă, având un impact dezastruos asupra agriculturii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.