Nicușor Dan pune condiții pentru revenirea în USR

0

Președintele demisionar al Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, joi seara, că dacă forurile superioare ale formațiunii vor lua o decizie contrară celei anunțate de Biroul Național al USR, care s-a pronunțat împotriva redefinirii familiei în Constituție, va face o cerere de reînscriere în partid.

„Mi-am dat demisia, am trimis-o prin e-mail la Biroul Local al filialei sector 6. În secunda în care ei se vor întruni, vor lua act de demisie (…) Numai că în situația aceasta, chiar dacă USR este o instituție tânără și are aspecte fragile, există un statut care prevede că atunci când președintele este în imposibilitatea să își exercite mandatul, vicepreședintele care a avut cele mai multe voturi la Congres preia conducerea interimară, în persoana lui Elek Levente, o persoană foarte bună pentru poziția aceasta. Partidul mai are niște foruri mai înalte decât cel care a luat decizia de ieri și forurile acestea pot să ia decizia contrară, în sensul că nu ne pronunțăm pe referendumul pentru familie. În situația aceasta eu voi face o cerere de reînscriere în partid”, a precizat Nicușor Dan, la TVR.

El a menționat că aceste foruri superioare ale USR se vor întruni în două-trei săptămâni și consideră că, indiferent dacă el va reveni asupra demisiei sau nu, are încredere că „ei vor face tot ce e mai bine pentru România”.

În privința unei eventuale demisii și din Parlament, Nicușor Dan a precizat că va lua o decizie după ce se va consulta și cu parlamentarii USR-iști.

Nicușor Dan a mai spus, joi seara, că a existat o mare simpatie în partid față de Dacian Cioloș, care nu a venit în spațiul public pentru a-și expune intenția referitoare la viziunea sa politică, și că, dacă se va decide în direcția fostului premier, majoritatea din USR va decide.

„Majoritatea are tot timpul dreptate. În cazul în care colegii din USR doresc asta (venirea lui Dacian Cioloș n.r.), înseamnă că ei au dreptate. A existat într-adevăr o mare simpatie pentru Dacian Cioloș, care nu s-a topit (…) În relația asta nu a contat foarte mult USR, a contat Dacian Cioloș, în sensul că dacă el voia să vină în USR, trebuia să vină să spună că ‘ader la principiile și la modul în care funcționează acest partid’, cu riscul ca el să rămână mic o perioadă de timp, asta era o opțiune, și alta, ‘eu vreau să unific dreapta ca să câștigăm alegerile din 2020’. El nu a venit în spațiul public să tranșeze răspunsul la întrebarea aceasta”, a spus Nicușor Dan la TVR.

El a mai precizat că nu i-a lansat o invitație lui Dacian Cioloș pentru a intra în rândurile USR, dar nici nu a fost o unanimitate în USR pe tema respectivă.

Deputatul Nicușor Dan a declarat, joi, că a demisionat din funcția de președinte al USR, dar și din calitatea de membru de partid, având în vedere, printre altele, decizia Biroului Național al formațiunii, care s-a pronunțat împotriva redefinirii familiei în Constituție.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.