Europarlamentarul Maria Grapini, intervenție în plenul PE: “Toți vrem transparență!”

Transparența contribuie la consolidarea principiilor democrației și la respectarea drepturilor fundamentale, așa cum sunt definite în articolul 6 al Tratatului UE și în Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene. Europarlamentarul umanist Maria Grapini a declarat în data de 04.07.2017, în Plenul Parlamentului de la Strasbourg, pe tema „Comunicarea, de către anumite întreprinderi și sucursale, de informații privind impozitul pe profit”, faptul că cetățenii își doresc transparență: “Toți vrem transparență, toți cetățenii doresc să cunoască dacă fiecare se achită de obligațiile fiscale. Vreau să felicit pe cei doi raportori care s-au preocupat să îmbunătățească propunerea Comisiei”. Până la urmă este o obligație morală față de societate de a prezenta situația și de a lua măsuri împotriva evaziunii fiscale.

Ne dorim sau nu ne dorim?

Europarlamentarul umanist Maria Grapini are îndoieli privind realizarea și susținerea raportului de către partea dreaptă a Parlamentului. “Sincer, nu înțeleg de ce Comisia a propus un prag de 750 de milioane euro și nu înțeleg de ce partea dreaptă din Parlamentul acesta susține în discursul public că vrem echitate și etică. În același timp, când e vorba să votăm un raport care într-adevăr să aducă transparență etică în operarea în piața unică, iată, nu se întâmplă acest lucru.”, a spus Maria Grapini.

Este un prim pas!

Maria Grapini susține că un prim pas spre eliminarea evaziunii fiscale este raportarea în totalitate de către societăți a veniturilor și plătirea impozitelor de către acestea. Europarlamentarul umanist  își arată nemulțumirea față de ambiția cu care a fost derulat acest raport și clarifică faptul că “Nu e vina noastră, a S&D-ului, care am dorit, clar, nu numai o parte, 10-15% la sută din societăți să raporteze, ci toată lumea trebuie să raporteze pentru că pragul este imens și vor ieși din raportare majoritatea celor care acum fac evaziune. De aceea, doresc să fie doar un prim pas și să continuăm.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.