Procurorii contestatari, revocați de Kovesi

0

Procurorul şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, i-a revocat miercuri din DNA prin ordin pe procurorii Mihaela Iorga Moraru şi Doru Ţuluş. Decizia șefei DNA vine numai la o zi după ce Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat cererea Laurei Codruţa Kovesi de revocare a procurorilor DNA, Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, anunţă România TV.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat marţi revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitării adresate de către şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. Decizia a fost luată după audierea celor doi în şedinţă secretă. Procurorul Doru Ţuluş a spus, la ieşirea de la CSM, că Laura Coduţa Kovesi nu l-a iubit niciodată, că „epurările din DNA se fac pe criterii subiective” şi că în ultimul an Direcţia Naţională Anticorupţie a ajuns o „caricatură”. La rândul său, procurorul Mihaela Moraru Iorga a spus că tensiunile dintre ea şi procurorul şef au părut din cauza faptului că a refuzat să dea curs unor solicitări, dând exemplu un dosar în care Kovesi a cerut ca Elena Udrea să fie reţinută, însă ea a impus măsura controlului judicar.

„În şedinţa din data de 4 iulie 2017, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului-şef al DNA privind avizarea revocării domnului procuror Ţuluş Doru Florin şi a doamnei procuror Iorga Moraru Mihaiela din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie”, precizează Consiliul Superior al Magistraturii într-un comunicat de presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.