Procurorii contestatari, revocați de Kovesi

0

Procurorul şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, i-a revocat miercuri din DNA prin ordin pe procurorii Mihaela Iorga Moraru şi Doru Ţuluş. Decizia șefei DNA vine numai la o zi după ce Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat cererea Laurei Codruţa Kovesi de revocare a procurorilor DNA, Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, anunţă România TV.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat marţi revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitării adresate de către şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. Decizia a fost luată după audierea celor doi în şedinţă secretă. Procurorul Doru Ţuluş a spus, la ieşirea de la CSM, că Laura Coduţa Kovesi nu l-a iubit niciodată, că „epurările din DNA se fac pe criterii subiective” şi că în ultimul an Direcţia Naţională Anticorupţie a ajuns o „caricatură”. La rândul său, procurorul Mihaela Moraru Iorga a spus că tensiunile dintre ea şi procurorul şef au părut din cauza faptului că a refuzat să dea curs unor solicitări, dând exemplu un dosar în care Kovesi a cerut ca Elena Udrea să fie reţinută, însă ea a impus măsura controlului judicar.

„În şedinţa din data de 4 iulie 2017, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis solicitarea procurorului-şef al DNA privind avizarea revocării domnului procuror Ţuluş Doru Florin şi a doamnei procuror Iorga Moraru Mihaiela din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie”, precizează Consiliul Superior al Magistraturii într-un comunicat de presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.