Lavrov acuză Guvernul de la Chişinău

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a afirmat, vineri, că Guvernul de la Chişinău a fost influenţat de factori externi în momentul în care a cerut evacuarea trupelor ruse din Transnistria, relatează Ria Novosti, citată de Agora.md.

Ministrul rus de externe este de părere că cei care au influenţat Guvernul de la Chişinău în privinţa retragerii trupelor ruse din Transnistria vor război în Rusia şi Republica Moldova.

„Nu cred că poate fi anticipat un război. Nimeni nu-şi doreşte asta, în afară de cei care au fost păpuşarii guvernării moldovene, când ei scriau nota de necesitate a retragerii militarilor noştri din Transnistria. Acei care au „şoptit” această idee guvernării de la Chişinău vor război dintre noi şi ucraineni, noi şi R. Moldova”, a spus Lavrov la o întâlnire cu studenţii de la Institutului de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova.

Lavrov a adăugat că militarii ruşi se află în Transnistria în baza acordurilor încheiate în cu Republica Moldova şi că războiul de pe Nistru s-a încheiat ”datorită armatei ruse”.

Recent, reprezentantul permanent al Republicii Moldova la Organizaţia Naţiunilor Unite, Victor Moraru, a solicitat ONU să includă subiectul retragerii trupelor militare ruse din Transnistria pe agenda următoarei sesiuni a Adunării Generale. Prin intermediul unei scrisori, Victor Moraru a cerut ca subiectul să fie discutat separat în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, din 12 septembrie. Guvernul de la Chişinău a confirmat intenţia, însă a precizat că nu urmăreşte retragerea trupelor ruse de menţinere a păcii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.