Prima filială a Romanian Business Leaders, lansată!

Share:

Aproximativ 150 de antreprenori și manageri de firme din Transilvania au lansat, joi, la Cluj-Napoca, prima filială regională a platformei de acțiune și implicare socială Romanian Business Leaders (RBL), care derulează proiecte de dezvoltare a culturii antreprenoriale.

„Peste 150 de antreprenori și manageri de firme din Transilvania au lansat la Cluj-Napoca prima filială regională a platformei de acțiune și implicare socială RBL. Scopul este sprijinirea antreprenorilor, dezvoltarea culturii antreprenoriale și reabilitarea statutului profesorilor din sistemul public preuniversitar în Transilvania. Motivul pentru care am ales Clujul ca prima filială a RBL, capitala neoficială a Transilvaniei, este dinamismul zonei antreprenoriale și faptul că a fost cea mai închegată echipă de membrii RBL”, a declarat reprezentantul Fundației Romanian Business Leaders (RBL), Alina Burlacu, informează Agerpres.

Ea a mai spus că oamenii de business vin cu propuneri de proiecte, iar apoi le implementează pe direcții precum educația și antreprenoriatul.

„Avem două proiecte pe educație, unul de premiere a celor mai valoroși profesori ai României, celălalt care prevede întâlniri între antreprenori și profesori. Pe partea de antreprenoriat organizăm cursuri pentru cei încep o afacere și pentru cei care vor să o dezvolte, dar și un program prin care tinerii antreprenori primesc un mentor cu ajutorul căruia își dezvoltă business-ul”, a afirmat Alina Burlacu.

Pe lângă filiala din Cluj, RBL va mai înființa filiale la Timișoara și Iași.

La eveniment a fost prezent și primarul Emil Boc, care a spus că, spre deosebire de copiii germani, care spun că vor să devină manageri, proprietari de fabrici, copiii români spun că vor să ajungă funcționari la stat.

„Acest lucru arată că nu avem o cultură antreprenorială indusă din familie, spune mult despre cum o societate este construită. Aceste valori trebuie readuse încă din familie, din școală, de a învăța aceste abilități antreprenoriale”, a menționat Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.