Tupeu: Senatorii juriști ai Puterii îl protejează de cinci luni pe Tăriceanu de votul plenului!

Comisia juridică se întruneşte astăzi şi ar putea discuta despre imunitatea lui Călin Popescu Tăriceanu. După 5 luni de tergiversări, preşedintele PSD spunea să ar fi trebuit să existe un raport până la finalul lunii martie, iar însuşi preşedintele Senarului declara că le-a solicitat senatorilor să urgenteze elaborarea avizului, menţionând că este dispus în orice moment să prezinte în plen punctul său de vedere. 

Deşi nu apare pe ordinea de zi, membrii comisiei juridice ar putea dezbate şi întocmi un raport privind solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luate de mită.

Săptămâna trecută, membrii Comisiei juridice au părăsit sala de şedinţă, după o oră şi jumătate de discuţii, constatând lipsa existenţei cvorumului.

Deşi termenul limită pentru depunerea raportului asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, era data de 2 aprilie, potrivit deciziei conducerii Senatului, şedinţa s-a încheiat fără ca acest subiect să fie dezbătut în şedinţa de marţi.

„Colegii mei din Senat şi din Comisia juridică ştiu, le-am transmis solicitarea mea ca să urgenteze elaborarea avizului pe care trebuie să îl prezinte plenului şi le-am declarat că eu sunt dispus în orice moment să vin în faţa plenului pentru a-mi prezenta punctul devedere”, declara Tăriceanu.

În contextul de faţă, PNL a trimist Consiliului Superior al Magistraturii o scrisoare prin care îi cerea Liei Savonea să sesizeze CCR în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Liderul PNL i-a comunicat acesteia că şeful Senatului se sustrage din ancheta penală.

Cererea DNA a ajuns la Senat pe 7 noiembrie 2018. Aleşii Puterii au apelat însă la amânare după amânare, acest lucru fiind permis de Regulamentul Senatului, unde termenele sunt foarte vagi.

Președintele Senatului este acuzat de DNA că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.