Tăriceanu susține varianta restructurării Guvernului Dăncilă

0

Copreședintele Coaliției de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, îi transmite premierului Viorica Dăncilă că partidul său este pregătit pentru restructurarea Executivului. 

,,Premierul are toată libertatea să procedeze în această situaţie la remaniere prin Parlament, Atât eu, cât și partenerul de coaliție, domnul Liviu Dragnea suntem dispuşi să acordăm votul în Parlament pentru remaniere(…) Eu nu aș fi ezitat nicio secundă să cer Parlamentului votul pentru formula de remaniere sau restructurare pe care doresc să o propun”,  a declarat Tăriceanu după refuzul lui Iohannis.

Și deputatul Florin Iordcahe a confirmat faptul că cea mai rapidă și eficientă cale, după refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta cele trei nominalizări făcute de premierulu Viorica Dăcnilă, este restructurarea guvernamentală.

„În primul rând trebuia să ia act de demisii și în al doilea rând trebuia să hotărăscă pe conditii de legalitate. Cred ca decizia partidului o vom hotari impreuna si cu colegii de coalitie. Cred ca cea mai rapida solutie in acest moment este solutia restructurarii. In acest fel vom demonstra presedintelui ca avem o majoritate consolidata. Pentru restructurare ne trebuie 233 de voturi. Coalitia are peste 240 de voturi. Presedintele nu va putea decat sa ia act”, a declarat Iordache.

„Eram aproape siguri, cam 90%, că va refuza propunerile, era evident din modul în care s-a comportat și până acum. Scopul președintelui este să destabilizeze, în permanență, activitatea guvernamentală” a declarat și președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.