Primăria Sectorului 2 continuă proiectul pilot de spălare mecanizată a străzilor

0

Primăria Sectorului 2 a continuat miercuri, 24 aprilie 2019 proiectul pilot de spălare mecanizată a străzilor, pentru care au fost mutate peste 70 de autovehicule ce erau parcate pe trotuare și s-au folosit peste 30 de tone de apă cu detergent ecologic care nu afectează mediul înconjurător.

La inițiativa viceprimar Dan Cristian Popescu, s-a intervenit pe șoseaua Mihai Bravu, sensul de mers de la Bulevardul Ferdinand I spre pasajul Bucur Obor, cu autoperii, cisterne cu apă, angajați ai societății de salubrizare și de la Administrația Domeniului Public Sector 2.

Pentru buna realizare a operațiunii s-a eliberat întregul tronson de autovehiculele parcate și s-au spălat trotuarul, rigola și carosabilul, fiind îndepărtate toate urmele de gunoaie.

De asemenea, s-a intervenit pentru toaletarea spațiului verde și pentru îndepărtarea blocatorilor montați neregulamentar pentru rezervarea locurile de parcare de pe trotuare.

Totodată, stâlpii rețelelor electrice și cei ai regiilor din București au fost curățați de afișe, eliminându-se astfel aspectul neplăcut al acestora generat de zecile de hârtii care au fost lipite ani de zile.

Acțiunea Primăriei Sectorului 2 a fost generată și de nemulțumirile cetățenilor privind curățenia pe arterele rutiere din sector, existenţa gunoaielor (nisip, praf, depuneri de resturi vegetale ce nu pot fi înlăturate eficient dintre mașinile parcate).

În perioada următoare se va interveni și în alte zone din sector.

„Acest proiect-pilot își propune să le arate cetățenilor din sector cum poate arăta o zonă după spălare și sperăm că, în aceste condiții, vor muta mai repede mașinile la solicitarea noastră. De asemenea, finalul acestui proiect-pilot își propune introducerea unor semne de circulație pe străzile din sector prin intermediul cărora o să li se spună cetățenilor în ce zi a lunii trebuie să fie mutate mașinile de pe o parte sau alta a străzii pentru a putea spăla mecanizat aceste artere”, a precizat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, prezent, si de această dată, la fața locului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.