Guvernul Dăncilă va fi restructurat masiv. Cinci ministere vor fi desființate!

Share:

Președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a zis marți că e nevoie de o remaniere cât mai rapidă a Guvernului și că ar trebui și o restructurare si în opinia acestuia mai mult de 5 ministere ar putea sa fie desfiintate.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, că începând de săptămâna viitoare va fi evaluată activitatea fiecărui minister în parte, precizând că membrii coaliției guvernamentale vor decide dacă se va face remaniere sau se va lua în calcul o restructurare. Premierul a precizat că o eventuală restructurare se va referi la ministere, nu la persoane. „Poate o remaniere ar fi, să spunem, indicată mai repede și o restructurare. Cred că ar fi bună remaniere cât mai rapidă și o restructurare a Guvernului, desigur atunci când Parlamentul se va întoarce din vacanță sau dacă nu, va fi convocat poate mai repede, pe final de august ar fi cel mai bine. De ce faci o remaniere? Să aduci un ministru mai performant decât cel care este astăzi în poziție. Atunci o faci cât mai repede, nu aștepți încă o lună, două”, a declarat Eugen Teodorovici, marți seară, la A3.

Întrebat dacă remanierea va urma pașii normali să meargă la Cotroceni sau se va face odată cu restructurarea, prin votul Parlamentului, ministrul de Finanțe a spus că cele două pot fi făcute separat.

„Nu, remanierea se face separat prin discuția cu președintele (României – n.r.). Dar poți să faci ambele și remanierea și partea de restructurare. Trebuie si ai o gândire foarte clară. Ce fel de restructurare faci la nivel de Guvern. O faci pe asta. Foarte bine. Acolo unde nu schimbi ministere, acolo unde ministerele rămân mai departe, acolo e nevoie să se impună o anumită remaniere, atunci poți să faci o remaniere în acele zone. Diferența o faci la final, pe restructurare, astfel încât oamenii să se apuce de treabă. Nu faci în toamnă ca să se apuce oamenii când?”, a conchis Teodorovici. El a zis ca peste 5 ministere ar putea sa fie desfiintate.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, noul președinte executiv PSD, și-a acuzat colegii din Guvern că fac promisiuni și aruncă problemele în curtea ministerului său și a reluat ideea că ce vor miniștrii e dorință și e putință doar ce vor premierul și Finanțele.”De multe ori colegii in Guvern au avut aceasta tendinta si au in continuare, sa faca promisiuni, uenori vor sa scape de probleme tranferand catre Finante. Ministrul Finanteleor trebuie sa reduca din heltuieli si sa creasca veniturile”, a zis Teodorovici. El a spus ca-si mentine afirmatia de la Congresul PSD despre dorință și putință.

„Întotdeauna sprijinul e la ministrul de Finanţe. Ce vrea fiecare primar sau ministru e dorinţă. Ce vrea premierul sau ministrul de Finanţe e putinţă”, a zis Teodorovici la Congres.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.