Cutremur teribil în Iran. Peste 120 de morți și răniți!

0

Operaţiuni de salvare au loc în 41 de sate, dar pagubele materiale, care par limitate, sunt concentrate în principal în două localităţi, anunță autoritățile.

Cutremur violent în Iran. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 120 au fost rănite în urma unui cutremur produs în noaptea de joi spre vineri în nord-vestul Iranului, potrivit unor informaţii difuzate de televiziunea de stat iraniană, relatează AFP.

Epicentrul seismului cu o magnitudine de 5,9 a fost localizat la o adâncime de opt kilometri în provincia Azerbaidjanul de Est, la aproximativ 120 de kilometri sud-est de oraşul Tabriz, conform centrului seismologic al Institutului de Geofizică al Universităţii din Teheran.

Seismul a fost urmat de cinci replici cu magnitudini cuprinse între 4,0 şi 4,8 produse între orele 22:50 şi 01:40 GMT (ora locală 01:20 şi 05:10) în aceeaşi regiune Turkmantchai, conform datelor institutului.

Contactat telefonic, guvernatorul provinciei, Mohammad-Reza Pourmohammadi, a declarat că cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi 30 de case au fost distruse în urma seismului.

Potrivit televiziunii de stat iraniene, au fost înregistraţi 120 de răniţi. Un bilanţ anterior indica trei morţi şi 20 de răniţi.

Operaţiuni de salvare au loc în 41 de sate, dar pagubele materiale, care par limitate, sunt concentrate în principal în două localităţi, a indicat televiziunea. Populaţia din aceste zone de munte rurale a ieşit din case după primul seism.

În jurul orei 05:30 (02:00 GMT), agenţia iraniană de presă Fars a relatat că oamenii au revenit în locuinţe şi că situaţia părea să revină la normal.

Situat la confluenţa mai multor plăci tectonice şi traversat de mai multe falii, Iranul se află într-o zonă cu o activitate seismică intensă.

În ultimul cutremur major, cu magnitudinea de 7,3, produs în noiembrie 2017 în provincia Kermanshah (vest) au murit 620 de oameni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.