Două baze militare americane din Irak, atacate cu rachete iraniane. Trump reacționează!

0

Un atac iranian cu rachete a avut loc asupra a două baze americane de pe teritoriul Irakului.

Iranul a lansat miercuri noaptea un atac cu rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau militari americani. Bazele atacate sunt Al Assad şi Erbil. Ministrul de Externe iranian Javad Zarif a afirmat că Iranul nu doreşte o escaladare a conflictului şi că a luat măsuri proporţionale de autoapărare. Preşedintele american Donald Trump a spus că armata americană este cea mai puternică şi bine echipată şi a anunţat că va face o declaraţie pe tema atacurilor.

Baza aeriană Al Assad este una dintre cele mai mari şi mai vechi baze militare din Irak, aflată în provincia Anbar, unul dintre punctele centrale ale activitţii ISIS între 2014 şi 2017, transmite CNN.

În decembrie 2018, preşedintele american Donald Trump a vizitat trupele de la Al Assad. un an mai târziu şi vicepreşedintele Mike Pence s-a aflat în baza de la Al Assad, cu cocazia Zilei Recunoştinţei.

Baza de la Erbil se află în regiunea semiautonomă kurdă. SUA au colaborat cu luptătorii kurzi în campania împotriva ISIS.

După atacurile de miercuri noaptea, ministrul de Externe iranian Mohammad Javad Zarif a scris pe Twitter că Iranul nu doreşte o escaladare a conflictului şi că a luat măsuri proporţionale de autoapărare.

Preşedintele american Donald Trump a transmis un mesaj pe Twitter, afirmând că totul este în regulă şi că armata americană este cea mai puternică şi bine echipată şi a anunţat că va face o declaraţie pe tema atacului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.