Marcel Ciolacu nu exclude crearea unei noi majorități parlamentare

0

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, înseamnă că există o nouă majoritate în Parlament. „Chiar dacă se creează o altă majoritate, PSD-ul nu va propune din rândurile PSD-ului un membru de partid să preia funcţia de prim-ministru”, adaugă el, menţionând: „Consider că nu este oportun acuma ca PSD să propună un nou prim-ministru”.

Marcel Ciolacu a anunţat marţi că PSD ar putea reface majoritatea pentru a reveni la guvernare. Întrebat, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv, dacă există vreo înţelegere între PSD şi PNL pentru a declanşa împreună alegerile anticipate, Ciolacu a spus că PSD este singurul partid de opoziţie.

„Cum poate să facă opoziţia o înţelegere cu puterea ca să facă anticipate?”, a adăugat el. El a spus că alegerile anticipate au loc, în primul rând, dacă există o criză politică, respectiv nu există o majoritate care să numească un guvern. Ciolacu a menţionat că în România sunt toate forurile democratice alese – Parlament, Guvern, preşedinte.

„Marea problemă este încercarea de a modifica legi electorale cu câteva luni, cu două-trei luni înainte de desfăşurarea lor la termen. (…) Nu că ar avea de suferit neapărat PSD-ul, pentru că până la urmă oamenii sunt aleşi prin vot şi vom vedea ce va ieşi la vot. Gândiţi-vă la precendentul pe care PNL doreşte să-l creeze în acest moment”, a afirmat el.

Ciolacu a adăugat că, dacă moţiunea de cenzură trece, „în acel moment s-a creat o altă majoritate”. întrebat dacă PSD va vota un al doilea guvern propus, Ciolacu a afirmat: „Presupun că majoritatea care a votat căderea Guvernului se va întâlni şi va lua o hotărâre. Este o posibilitate”.

Ciolacu a mai susţinut că „este exclus”, cât timp el este preşedintele interimar al PSD, să încurajeze lipsa din Parlament a parlamentarilor.

Întrebat dacă, în cazul în care va face o nouă majoritate, PSD va merge la Cotroceni să propună un premier, Ciolacu a declarat: „Asta e logica democrată, aşa scrie la Constituţie”.

„PSD-ul nu va face o propunere de prim ministru. Este o decizie a partidului. Vom vedea la momentul respectiv. Chiar dacă se creează o altă majoritate, PSD-ul nu va propune din rândurile PSD-ului un membru de partid să preia funcţia de prim-ministru”, a continuat el.

Întrebat dacă PSD va propune un tehnocrat sau pe cineva din alt partid, Ciolacu a spus: „Vom vedea”.

„Consider că nu este oportun acuma ca PSD să propună un nou prim-ministru”, a mai spus el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.