26.000 de membri Declic cer dotarea urgentă a spitalelor în plină pandemie de coronavirus

0

26.000 de membri ai Comunității Declic cer, de urgență, Guvernului și Grupului de Comunicare Strategică, dotarea spitalelor cu echipamente pentru cazurile grave de coronavirus. 

Lipsa spațiilor la terapie intensivă pentru bolnavii de Covid-19 și lipsa echipamentelor de protecție pentru personalul medical pun în pericol viețile românilor. Când spitalele vor fi depășite de situație, mulți bolnavi vor rămâne fără acces la asistență medicală. De aceea, prin această petiție semnată de zeci de mii de oameni, Comunitatea Declic solicită autorităților să ia măsuri din timp și să fie pregătite pentru a trata pacienții cu coronavirus, aflați în stare critică.

Situația paturilor disponibile pe secțiile de terapie intensivă, acolo unde ajung cazurile grave de coronavirus, rămâne incertă. Nu vrem să ajungem în situația Italiei, unde oamenii mor și medicii se plâng că nu există suficiente aparate de ventilat mecanic și că nu mai au locuri la terapie intensivă. Sperăm ca autoritățile să ne asculte apelul și să acționeze rapid”, a declarat Denisa Soare, campaigner Declic.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă creșterea numărului de paturi de îngrijire critică la terapie intensivă, în perioada pandemiei de coronavirus.

Petiția poate fi accesată și semnată aici:

https://facem.declic.ro/campaigns/coronavirus-dotati-acum-spitalele-pentru-cazuri-grave

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.