UDMR solicită anularea protocolului MAI-Biserica Ortodoxă din perioada Sărbătorilor Pascale

Share:

UDMR cere intervenția premierului pentru anularea protocolului dintre MAI și Biserica Ortodoxă, precizând că, prin relaxarea restricțiilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Marcel Vela „pune în pericol toată țara și siguranța populației”.

„În mod cert, relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice și – după toate previziunile – ar avea drept consecință o creștere drastică a numărului de infecții și decese. De asemenea, acordul dintre MAI și BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei țări care se pregătește să se redreseze economic în această situație de o gravitate fără precedent. Aceasta ar însemna prelungirea stării de urgență, menținerea măsurilor restrictive și întârzierea reluării activităților economice”, se arată într-o luare de poziție a UDMR, citată de Hotnews.ro.

UDMR consideră, totodată, că măsura este discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant, ceea ce e „cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială și responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii”.

„Solicităm premierului să nu susțină acest demers și să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgență și în momentul prelungirii acesteia”, se arată în luarea de poziție a UDMR.

Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat marți seară că, în urma unui acord cu Patriarhia Română, MAI va ajuta BOR la împărtirea paștilor și a luminii de Înviere către credincioși.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.