Il Messaggero avertizează: România riscă să devină Brazilia Europei în privința cazurilor de COVID-19!

România riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de contaminări cu coronavirus, scriu jurnaliştii de la publicaţia Il Messaggero. Analiza jurnaliştilor italieni vine după ce autorităţile de la Bucureşti au anunţat sâmbătă 899 de cazuri de contaminare cu coronavirus.

„Oficial sunt 36.000 de cazuri de Covid-19, dar în realitate numărul ar putea fi mult mai mare. Situaţia din ţară este complicată de decizia Curţii Constituţionale în baza căreia autorităţile nu pot impune carantina sau izolarea”, notează jurnaliştii italieni citaţi de news.ro.

Pentru Il Messaggero, România, principalul stat din Balcani atât ca extindere geografică, cât şi ca dimensiune a diasporei, poate deveni o ameninţare pentru toată Europa.

„Numărul de contaminări îngrijorează în mod special ţări precum Italia, Germania sau Franţa, cu care există importante relaţii economice şi unde vin mulţi muncitori din România”, scrie publicaţia italiană.

România este printre cele mai afectate ţări, alături Kosovo şi Bosnia- Herţegovina, susţin jurnaliştii.

Epidemiologul Paolo Bonanni, profesor de igienă la Universitatea din Florenţa, a afirmat că este îngrijorat de focarele din Spania, România şi Franţa. El a subliniat că este în specificul anumitor ţări să nu accepte niciodată o politică de închidere şi distanţare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.