Iohannis își cere scuze românilor

Președintele României îşi cere scuzele românilor după ce a prezentat în cadrul conferinţei de presă susţinute ieri la Palatul Cotroceni, o formulă de calcul greşită a scenariilor aplicabile pentru începutul anului şcolar. Klaus Iohannis a susţinut faptul că scenariile se vor schimba după calcularea ratei medii de cazuri noi la mia de locuitori.

Administrația Prezidențială susține într-un comunicat, la 24 de ore de la afirmațiile Președintelui, că acesta a greșit și prezintă noua formulă de calcul.

Prin urmare, criteriul epidemiologic în funcţie de care şcolile se vor încadra în cele trei scenarii: verde, galben şi roşu se va calcula în funcţie de numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea respectivă.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

„În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.