Iulia Timoșenko, infectată cu COVID-19

0

Fostul prim-ministru ucrainean, Iulia Timoșenko, a ajuns la terapie intensivă după ce a contractat COVID-19, potrivit Marina Soroka, o purtătoare de cuvânt a Partidului ei Batkivshchyna („Patria”).

„Starea Iuliei rămâne dificilă”, a scris Soroka pe Facebook pe 25 august. Ea a adăugat că Timoșenko a fost dusă la terapie intensivă în seara precedentă.

Soroka nu a putut fi contactată pentru a comenta starea fostului premier al Ucrainei.

Iulia Timoşenko, în vârstă de 59 de ani, care a fost de două ori premier al Ucrainei, a devenit primul politician ucrainean de top care s-a infectat cu noul coronavrius.

Numărul de cazuri COVID-19 în Ucraina a crescut brusc în ultima lună. Pe 25 august, Ucraina a identificat 1.658 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

În prezent, există 52.870 de cazuri în toată țara.

Timoşenko a devenit cunoscută ca unul din liderii Revoluţiei Portocalii din 2004 din Ucraina, când pro-occidentalul Viktor Iuşcenko a fost confirmat preşedinte după ce o instanţă a stabilit că alegerile au fost falsificate în favoarea adversarului său pro-Moscova, Viktor Ianukovici.

Ea a fost de două ori premier în timpul preşedinţiei lui Iuşcenko, înainte ca cei doi să îşi despartă drumurile după ani de dispute politice.

Timoşenko a candidat la preşedinţie în 2010 şi a pierdut în faţa lui Viktor Ianukovici, sprijinit de Rusia, iar în 2011 a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, acuzaţie pe care a negat-o şi despre care a spus că a fost motivată politic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.