30 de milioane de britanici s-ar putea vaccina impotriva gripei in 2020

0

Noile cercetări din domeniul sănătății publice din Anglia sugerează că persoanele infectate atât cu virusul gripal, cât şi cu noul coronavirus, între lunile ianuarie și aprilie, au fost mai expuse riscului de boli grave și deces. Cele mai multe cazuri de co-infecție au fost la persoanele în vârstă și mai mult de jumătate dintre acestea au murit. În consecinţă Ministerul Sănătăţii de la Londra are disponibil pentru această toamnă un număr record de vaccinuri împotriva virusului gripal şi îndeamnă deja populaţia să se vaccineze.

Trei dintre cei mai renumiţi medici din Marea Britanie, dr. Yvonne Doyle, profesorul Jonathan Van-Tam și dr. Nikita Kanani, le solicită tuturor persoanelor eligibile să se vaccineze împotriva gripei, întrucât noile cercetări din Public Health England (PHE) sugerează riscul de deces mai mult decât dublu pentru persoanele care au fost testate pozitiv atât pentru gripă cât și pentru COVID-19, comparativ cu cei cu cei aflaţi cu COVID, la monoterapie.

Gripa este o afecțiune gravă care ucide, în medie, 11.000 de persoane în Anglia în fiecare an. „Adulții cu risc crescut de gripă sunt, de asemenea, cei mai expuși riscului de COVID-19. Vaccinul gratuit este mai important ca oricând pentru a proteja națiunea de o dublă amenințare în această iarnă”, anunţă Ministerul Sănătăţii de la Londra.

Sistemul de sănătate britanic asigură sezonul acesta vaccin gratuit împotriva gripei pentru 30 de milioane de persoane, cel mai mare număr înregistrat vreodată. Toți copiii din școala primară și, pentru prima dată, copiii de 11-12 ani, din primul an al ciclului secundar, vor primi „spray nazal” gripal în școală, pentru a reduce transmiterea comunitară. Copiilor de doi și trei ani li se va oferi vaccinul prin medicilor de familie. De asemenea, cei mai vulnerabili, inclusiv adulții în vârstă de peste 65 de ani, cei cu afecțiuni cronice și femeile însărcinate vor primi vaccinul antigripal mai întâi prin medicul lor de familie sau prin farmacii. Odată ce absorbția a fost maximizată în grupele de mare risc, persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani vor fi invitate şi ele la vaccinare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.