Premierul Orban ia în calcul noi restricții în cazul creșterii infecțiilor cu COVID-19

Share:

Ludovic Orban anunță posibile noi restricții în cazul în care numărul de cazuri coronavirus continuă să crească. El a explicat care sunt evenimentele cu cel mai mare risc de infectare și care ar putea fi restricționate.

Romania a înregistrat un un record negativ. La doar câteva zile după alegerile locale, am depășit pragul de 2 mii de infectari. La terapie intesivă, în stare gravă, sunt internați în aceste momente 550 de pacienți. Printre ei, și 2 copii, de 9 luni, respectiv 6 ani. Autoritățile pregătesc măsuri urgente. Premierul Ludovic Orban a declarat că ar putea fi carantinate mai multe localități sau zone, acolo unde se impune. El a spuns că un risc mare de infectare este la nunți și la botezuri.

„Din analizele INSP, Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență se vede clar că riscul cel mai mare de infectare a fost în cadrul evenimentelor: nunți, botezuri și alte tipuri de evenimente, la care nu s-au respectat regulile de protecție.

Al doilea factor de risc a fost transportul public, cel urban, cel intra și inter județean, precum și naveta spre platformele industriale. Le cer autorităților să facă toate controalele”, a declarat șeful Guvernului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.