Tăriceanu a demisionat din ALDE

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a demisionat din formaţiunea politică întrucât, în contextul fuziunii aprobate cu Pro România, va candida pe lista partidului condus de Victor Ponta.

„Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calităţii de membru de partid PRO România”, au transmis reprezentanţii ALDE, precizând că această obligatie le revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare.

“Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale în cazul fuziunii a două partide obligă ALDE şi PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegaţiei Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligaţia tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calităţii de membru de partid PRO România”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ALDE, luni seară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.