Liberalul George Șișcu: „România are nevoie de un plan serios de investiţii şi de o majoritate liberală solidă în Parlament!”

0

România va beneficia în următorii ani de un buget istoric pentru investiţii, numai sprijinul financiar de la Uniunea Europeană ridicându-se la aproximativ 80 de miliarde de euro. Suma este una record, iar dacă adunăm şi banii pentru investiţii de la bugetul naţional ajungem cu adevărat la o valoare impresionantă. Vor fi în jur de 100 de miliarde de euro pentru dezvoltarea României până în anul 2027. 

Șansa ţării noastre este unică, pentru că vom putea moderniza infrastructura şi vom putea construi spitale şi şcoli. Aceşti bani se vor duce în economia reală, iar firmele româneşti vor avea asigurat capitalul financiar care le va permite nu doar să menţină numărul de angajaţi, ci să se dezvolte în mod susţinut.

Însă banii nu cad din senin peste România şi nu vor veni oricum. Pentru a beneficia de fondurile europene consistente este important ca ţara noastră să pună pe masă proiecte serioase. Avem nevoie de un guvern hotărât în ceea ce priveşte demararea proiectelor mari de infrastructură.

PSD a blocat ani la rând spitalele regionale şi a ţinut în loc construcţia de autostrăzi, alegând să vină cu tot felul de pomeni electorale şi cu promisiuni fanteziste în locul faptelor reale.

Nu ne permitem să dăm cu piciorul acestei şanse uriaşe. Investiţiile reprezintă motorul dezvoltării economice, iar PNL este pregătit să pornească marile proiecte de care ţara noastră are atâta nevoie.

Sunt mari şanse ca România să aibă un guvern PNL în următorii ani, mai ales că preşedintele Klaus Iohannis a spus în repetate rânduri că nu va numi un premier de la PSD. Însă avem nevoie de un guvern legitim şi puternic, votat de o majoritate solidă în Parlament. Una este să guvernezi cu o majoritate firavă, la limită, şi altceva este să ai un sprijin masiv, fără să stai de dimineaţă până seară în tot felul de negocieri sterile care mai degrabă îţi consumă timpul şi energia.

România nu-şi mai permite să piardă vremea. Vom avea patru ani la dispoziţie pentru a reconstrui ţara, în care nu vom mai avea nici un rând de alegeri. Vor fi bani pentru a ne apuca de treabă, dar pentru asta avem nevoie de un plan serios de investiţii şi de o majoritate liberală solidă în Parlament.

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.