PMP, cea mai redutabilă echipă de candidați din București. Sănătatea, Educația, Ordinea Publică și eliminarea pensiilor speciale, printre priorități!
Alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi. În ciuda unei pandemii necruțătoare, românii au datoria să iasă la vot, pe 6 decembrie, și să decidă direcția în care se va îndrepta România în următorii patru ani.
Partidul Mișcarea Populară este singurul partid care nu a făcut niciun compromis, în ultimii patru ani, în lupta împotriva PSD. Nici în Parlament, nici în Consiliile Județene și Locale. Liderii PMP s-au opus imposturii, iresponsabilității, incompetenței, devalizăriii bugetului de stat și a (disprețului pesedist) față de cetățean. Un rol important în adoptarea și menținerea acestei poziții fățișe anti-PSD, l-a avut Traian Băsescu, un lider cu o experiență politico-administrativă uriașă care continuă să joace rolul de locomotivă a partidului.
De asemenea, liderul PMP, Eugen Tomac, cel care dechide lista candidaților PMP București la Camera Deputaților, duce, împreună cu colegii săi, un război total împotriva pensiilor speciale pe care le consideră un furt.
“PMP va elimina pensiile speciale pentru parlamentari și primari, niciun politician nu mai trebuie să aibă pensii speciale. Nu mai susțineți partide care nu vor eliminarea pensiilor speciale. Pe toți îi puteți sancționa odată la 4 ani prin vot”, a spus Tomac care a adăugat că “un vot pentru PMP reprezinta un vot împotriva imposturii din politică”.
Sănătatea reprezintă o altă prioritate pentru PMP. Într-o avalanșă de promisiuni și iluzii vândute cu nonșalanță românilor, PMP a făcut din nou diferența. Și liderii săi au preluat legea sănătății, elaborată de cei mai buni specialiști în managementul sănătății, și au depus-o în Parlament.
În stilul cunoscut, tranșant, Eugen Tomac pune „punctul pe i” și în privința politizării spitalelor. “Un spital trebuie scos de sub controlul politic. Doar un manager numit pe baza unui concurs profesionist va fi capabil să se impună în relația cu orice instituție și să vegheze la buna funcționare a spitalului. Dacă un spital ar avea statut de fundație publică cu capital de stat, ar putea atrage fonduri directe de la Uniunea Europeană fără a mai depinde de neputința autorităților locale”, a precizat liderul PMP.
Eugen Tomac și colegii săi vor mai multă ordine și siguranță națională. Nici nu se putea altfel cât timp, susține liderul PMP, „rețele de crimă organizată și clanuri de tot felul funcționează nestingherit în România. Oamenii trăiesc cu frică, iar autoritățile închid ochii. Nu putem continua așa la nesfârșit. Firesc este ca românii să se simtă în siguranță oriunde s-ar afla: pe stradă, în parcuri sau în case”.
„Iar pentru asta, Legea trebuie să funcționeze! Poliția trebuie să aibă mijloacele necesare pentru a-i înfrunta pe infractori. Astăzi, o Lege anti-clan este esențială. Traficul de ființe umane, cerșetoria organizată, tâlhăria, furtul; toate trebuie ferm combătute”, mai spune Eugen Tomac.
O altă victorie a PMP este reducerea prețului locuințelor! Locuințele de până în 140.000 de euro vor fi taxate cu 5% TVA în loc de 19% cum era până acum. Legea PMP a fost votată în Parlament și promulgată de președintele Iohannis.
Modul ferm în care liderii PMP, în frunte cu Eugen Tomac, au reacționat față de închiderea piețelor, luptându-se pentru drepturile producătorilor și comercianților agricoli de a-și vinde produsele spune mult despre felul în care PMP se raportează la interesul național.
Despre reducerea numărului de parlamentari la 300 nu este mai nimic de spus cât timp Eugen Tomac și colegii săi continuă să ceară, la unison, respectarea referendumului din anul 2009.
Ca și atenția deosebită pe care Eugen Tomac și implicit PMP o acordă Republicii Moldova, fraților noștri de peste Prut.
Inegalitățile privind piața forței de muncă, transparență totală în administrație, 1000 de de noi creșe construite în toată țara, sunt doar câteva dintre proiectele propuse românilor de PMP.
Educația, la rândul său, reprezintă o prioritate pentru PMP. “40% dintre elevii din mediul rural nu au avut acces la educație în acest an, iar 1 din 2 elevi face ore pe telefon. Prioritatea urgentă este să asigurăm acces la educație pentru toți elevii. Niciun elev nu trebuie lăsat în urmă. Acești elevi reprezintă viitorul națiunii noastre”, a spus, la rândul său, Ioana Constantin, cea care îl secondează pe Eugen Tomac pe lista PMP București pentru Camera Deputaților.
Echipa de candidați a PMP București este mai mult decât redutabilă. Dacă liderul Tomac se află pe primul loc al listei de candidați pentru Cameră, un alt „greu”, fost senator, ministru al Afacerilor Externe, ministru al Justiției, Cristian Diaconescu se află pe locul întâi al listei PMP București pentru Senat. Ioana Constantin, Sebastian Moise, Mihail Neamț sau Dorel Onaca sunt alți candidați de top care vor duce PMP București la un scor electoral de minimum 12 la sută în Capitală.
Dincolo de promisiuni electorale, dincolo de atacurile reciproce PSD-PNL și de duplicitatea cronică a liderilor PSD, candidații PMP București și din toată țara pot face diferența. Pentru că România are nevoie, după 6 decembrie, de un Parlament, eliberat de toxica majoritate PSD, pliat pe interesul național, care să colaboreze loial cu Guvernul și președintele Iohannis.