Șoc în Franța: Emmanuel Macron are coronavirus!

0

Palatul Elysee a anunţat joi că Emmanuel Macron a dat rezultate pozitive la coronavirus. Președintele Republicii Franceze se va izola timp de șapte zile, dar va continua să lucreze de la distanţă, potrivit președinției.

„Acest diagnostic a fost pus în urma unui test  PCR efectuat la debutul primelor simptome”, se arată declarația preşedinţiei franceze, citată de BBC. „În conformitate cu reglementările sanitare actuale, aplicabile tuturor, președintele Republicii, domnul Emmanuel Macron, se va izola timp de șapte zile. El va continua să lucreze și să-și desfășoare activitățile de la distanță„, se mai arată în comunicat.

Anturajul preşedintelui declara la începutul săptămânii pentru Le Figaro că Emmanuel Macron s-a testat în mai multe rânduri de la începutul epidemiei şi că nu a fost diagnosticat pozitiv cu Covid-19.

Soţia sa, Prima Doamnă Brigitte Macron, a fost un ”caz de contact” în urmă cu mai multe luni, însă cuplul prezidenţial francez nu s-a infectat până acum.

Palatul Elysee a mai informaz că șeful statului francez își va anula toate călătoriile, inclusiv vizita în Liban, programată pentru sfârşitul acestui an.

Jean Castex, premierul în exerciţiu al Franţei, este un posibil caz de contact al lui Macron, el izolându-se, de asemenea, pe 17 decembrie, după cum a anunţat președintele Senatului, Gérard Larcher, la deschiderea ședinței unde premierul trebuia să prezinte strategia de vaccinare a Franței.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.