Două milioane de israelieni vor fi vaccinați până la finele lunii ianuarie!

Două milioane de israelieni vor primi două doze din vaccinul anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie, preconizează autorităţile israeliene. În această ţară, este în vigoare un alt treilea lockdown.

Campania de vaccinare a fost demarată, în această ţară, pe 19 decembrie. Imunizarea se face într-un ritm susţinut, impus de premierul Benjamin Netanyahu. Acesta a fost vaccinat în direct la televiziune cu prima doză din vaccinul produs de Pfizer.

Duminică, directorul general al Ministerului Sănătăţii, Hezi Levi, a afirmat că circa două milioane din cele nouă milioane de locuitori ai Israelului vor primi ambele doze de vaccin ”până la sfârşitul lui ianuarie”. În prima etapă, au prioritate cadrele medicale şi vârstnicii.

Totuşi, 26 decembrie. Benjamin Netanyahu spunea că un sfert din populaţie (2,25 de milioane de locuitori) ar trebui să fie imunizat într-o lună. Însă autorităţile israeliene au luat decizia de a reduce ritmul acestei campanii pentru a gestiona stocurile de vaccinuri şi a asigura injectarea, la un interval de trei săptămâni, a două doze distincte, a explicat duminică Levi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.