Kim Jong Un, în Congresul extraordinar al Partidului Muncitorilor: „Planul cincinal al Coreei de Nord a eșuat!”

0

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a deschis marţi congresul extraordinar al Partidului Muncitorilor, la putere, unde ar urma să prezinte un plan destinat dinamizării economiei, a anunţat agenţia oficială de presă KCNA.

Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, a recunoscut în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Muncitoresc că planul său cincinal în politici economice a eşuat.

Acest congres este primul după cinci ani şi al 8-lea din istoria Coreii de Nord. El este organizat cu două săptămâni înainte de instalarea în funcţie a preşedintelui american ales, Joe Biden.

Relaţiile cu Statele Unite sunt în impas de când negocierile, lansate de preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, şi Kim Jong Un, sunt în punct mort.

Ţara este supusă, de asemenea, unei presiuni financiare intense, pandemia de coronavirus şi inundaţiile din vară punând la grea încercare o economie şi aşa în dificultate.

„Al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Coreea s-a deschis la Phenian”, a anunţat agenţia oficială de presă KCNA.

„Conducătorul suprem a trecut în revistă succesele strălucite obţinute de partidul şi poporul nostru”, a adăugat KCNA.

„El a mai analizat erorile apărute în eforturile depuse pentru aplicarea strategiei cincinale”, a adăugat agenţia nord-coreeană de presă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.