Avocatul Poporului, Renate Weber, avertizeaza in privinta scolii online

0

Renate Weber, Avocatul Poporului, a declarat că pandemia COVID-19 a creat uriaşe probleme în domeniul educaţiei, iar restricţiile aplicate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus au avut efecte negative asupra copiilor şi adolescenţilor care au fost izolaţi social din cauza şcolii online.

Renate Weber a explicat, duminică, faptul că urmează să realizeze un raport special privind problema vulnerabilităţii psihice a copiilor şi adolescenţilor în perioada pandemiei. Avocatul Poporului a mai precizat că a adresat scrisori pentru a cere explicaţii ministrului Sănătăţii, ministrului Educaţiei, Institutului de Sănătate Publică şi Casei de Asigurări de Sănătate.

„Lipsesc foarte mult psihiatrii, psihologii pediatri. Copiii şi tinerii aceştia sunt lipsiţi de acea asistenţă de care ar avea nevoie. Ori nu putem să nu ne uităm ce se întâmplă cu generaţiile acestea. Şcoala a fost online şi asta înseamnă dintr-odată o adâncire a izolării sociale, o dificultate în a te adapta la un nou mediu. Ce facem cu generaţiile acestea? Cineva trebuie să se ocupe de ele, să le ajute”, a declarat Renate Weber, la emisiunea Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News

De asemenea, Avocatul Poporului consider că şcoala online în timpul pandemiei COVID-19 a produs efecte grave din cauza izolării.

„Izolarea, lipsa de socializare în timpul pandemiei au efecte mai puternice asupra copiilor decât a adulţilor pentru că aceşti copii sunt în formare, ei abia acum deschid ochii. Gândiţi-vă că avem copilaşi de clasa I care nu şi-au văzut la faţă învăţătorul/învăţătoarea. Nici copiii între ei poate nu s-au văzut toţi la faţă. Şcoala asta online a creat uriaşe probleme şi de aceea noi am scris de câteva ori ministerului să se gândească dacă nu e cazul să reconsidere forma de şcolarizare (…) Efectele asupra viitorului om matur sunt anxietate, depresie, un comportament total neadecvat”, a mai precizat Renate Weber, conform sursei citate.

În urmă cu aproape două săptămânii, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a afirmat că Renate Weber „se pregăteşte să plece” din funcţia de Avocat al Poporului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.