Premierul Cîțu pune „punctul pe i”: „PIB-ul nominal va fi puţin mai mare ca anul trecut. Prioritățile din 2021 vor fi Sănătatea și Investițiile!”

0

Premierul Florin Cîţu a anunțat că o primă propunere de buget pentru acest an ar urma să fie finalizată chiar astăzi, după discuțiile cu ordonatorii de credit ale Ministerului de Finanțe. PIB-ul nominal va fi „puţin mai mare ca anul trecut”, a precizat șeful Executivului, spunând că prioritățile din acest an vor fi Sănătatea și Investițiile. 

„Prioritățile bugetului (pe 2021 – n.red.) le-am anuntat de anul trecut: sănătatea și investițiile. Suntem in continuare în pandemie, nu am scăpat de pandemie, la aceasta s-a adăugat şi campania de vaccinare, resursele suplimentare pentru plata vaccinului, bineînţeles, dar şi pentru susţinerea campaniei de vaccinare. Deci, bugetul de aici a pornit”, a declarat Florin Cîțu, luni, la Parlament, potrivit Romaniatv.net.

„Și Educația este, dar resurse suplimentare pentru a putea pentru Educație și Sănătate trebuie să investim mai mult”, a mai adăugat premierul.

„Ştiu că Ministerul Finanţelor publice finalizează astăzi discuţiile cu ordonatorii de credite.

Deci ar trebui să avem la finalul zilei de astăzi o propunere de buget pentru ceea ce ne trebuie în 2021. Din discuțiile cu ordonatorii de credite ar trebui să avem la finalul zilei o propunere aproape de ce-mi doresc eu și cred că este un buget bun pentru a susține această creștere economică în 2021. Vom vedea astăzi, la finalul zilei, care au fost cererile de la ordonatori şi câte dintre ele pot să fie susţinute de situaţia economică de astăzi.

Știm de la Comisia națională de strategie și de prognoză că PIB-ul nominal rămâne cam la același nivel, puțin mai mare ca anul trecut, asta ar însemna să rămânem trei ani cu un PIB care nu prea s-a schimbat, deşi anul trecut am avut o scădere, anul acesta va creşte, dar PIB-ul nominal rămâne în acelaşi context. Acestea sunt cifrele macro de unde pornim”, a anunțat premierul Florin Cîțu, luni, aflat la Parlament.

Florin Cîțu a mai precizat că bugetul pe acest an va fi făcut în baza legislației aflate acum în vigoare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.