Clotilde Armand, mult zgomot pentru nimic! Când orgoliile personale bat interesele Sectorului 1…

0

Pierderea „la mustață”, în dauna primarului pesedist, Daniel Tudorache, a alegerilor pentru Primăria Sectorului 1 de către Clotilde Armand, în vara anului 2016, a reprezentat o uriașă dezamăgire pentru mulți locuitori ai sectorului 1. Bătăioasă, implicată, dornică să lupte împotriva grupurilor clientelare care căpușaseră Primăria Sectorului 1. Așa am perceput-o pe Clotilde Armand, mare lider USR. Au urmat patru ani de administrație toxică PSD – Tudorache în care sectorul 1 a fost strivit între interminabile tunuri financiare date cu dedicație pentru pesedistul șef de la Primăria Sectorului 1, cel care s-a crezut mai presus de orice lege și responsabilitate față de cei care l-au ales.

Alegerile locale din septembrie 2020, crearea Alianței pentru București, între Orban, Barna și Cioloș, a condus, inevitabil, la împărțirea candidaților pentru funcțiile de primar de sector între PNL și USR-PLUS. Iar Clotilde Armand a făcut presiuni uriașe la adresa lui Barna și a celorlalți lideri USR-PLUS pentru a fi nominalizată candidat la Primăria Sectorului 1.

Sondajele aratău foarte clar că, fără susținerea PNL Sector 1, filială condusă de Sebastian Burduja, Daniel Tudorache ar fi obținut, en fanfare, un nou mandat de primar. Iar jaful, incompetența, iresponsabilitatea s-ar fi perpetuat, încă patru ani, la Primăria Sectorului 1.

În ultimul an de mandat al lui Tudorache, a existat o reacție vehementă a filialei PNL Sector 1, cea care a devoalat, sistematic, toate abuzurile și devalizările date bugetului Primăriei Sectorului 1. Au fost sute de puncte de vedere critice în urma cărora mulți locuitori ai sectorului au înțeles cu ce se ocupau, în realitate, Tudorache și administrația PSD.

Deși Sebastian Burduja, liderul filialei, și Tănase Stamule, prim-vicepreședintele PNL Sector 1, stăteau bine în sondaje, interesele bucureștenilor și ale locuitorilor sectorului 1 au primat! Și s-a decis ca Clotilde Armand să fie susținută de liberali! Am asistat la o campanie “umăr la umăr” în care Clotilde Armand a fost sprijinită de partenerii liberali din sectorul 1. O campanie extrem de dificilă în condițiile în care fondurile aruncate în acest „război” electoral de Daniel Tudorache au fost uriașe. O campanie dusă, în ciuda pandemiei, pe ploaie, pe vânt, pe soare, pe străzi asfaltate și neasfaltate. Cu unica miză, și anume, eliberarea sectorului 1 de administrația Tudorache – PSD.

Victoria, la limită, a lui Clotilde Armand arată, fără tăgadă, că fără susținerea PNL Sector 1, Tudorache ar fi rămas primarul celui mai bogat sector al Capitalei.

În cele patru luni de mandat, Clotilde Armand a uitat, practic, de parteneriatul cu consilierii PNL din sectorul 1. Îi tratează pe aceștia ca pe niște adversari ce trebuie lichidați. A uitat de colaborare, de proiecte comune, de faptul că interesele locuitorilor din sector primează, nu unele mize și orgolii personale! Nu te poți comporta ca pe propria moșie unde toate deciziile tale, legale sau nu, principiale sau nu, corecte sau nu, trebuie asumate/respectate orbește de consilierii PNL.

Atacurile sale la adresa partenerilor din Consiliul Local Sector 1 nu surprinde. Nici diversiunile prin care încearcă discreditarea acestora. Din păcate, timpul a demonstrat că liderii USR caută mereu un țap ispășitor. O entitate (vezi cazul PNL!) care să răspundă pentru toate erorile/greșelile neasumate de decidenții Uniunii.

Gunoaiele din sectorul 1 au ajuns celebre și concurează cu cele din Napoli. Ok, vrei să rupi contractul, din rațiuni mai mult sau mai puțin corecte, cu firma care a colaborat cu Tudorache. Fă-o, însă, cu respectarea legii și nelovindu-i, iresponsabil, pe locuitorii sectorului 1. Vrei să scapi de oameni numiți de Tudorache și să-ți impui oamenii tăi (așa a făcut și predecesorul tău!) pentru a eficientiza activitatea Primăriei, este ok, însă, fă aceste lucruri cu respectarea legislației și cu respectarea principiilor mult-clamate privind competența, enunțate non-stop de mai-marii USR.

Este o mare problemă când mulți, alarmant de mulți, votanți PNL și USR-PLUS regretă, astăzi, votul dat pe 27 septembrie. Să ajungi să îl regreți pe Tudorache arată, până la urmă, eșecul unei nominalizări!

Clotilde Armand poate și trebuie să răspundă uriașelor așteptări ale populației din sectorul 1. Trebuie, însă, să devină un partener corect, loial, al consilierilor PNL Sector 1. Cât timp interesele sunt comune, iar locuitorii sectorului,  singura prioritate, parteneriatul este obligatoriu! Scandalurile nu ajută la nimc!

Este adevărat că, atunci când există derapaje ale consilierilor liberali, acestea trebuie sancționate drastic. Dar totul poate fi discutat, negociat, argumentat…

Mai mult, vicepremierul liberal Ramona Porumb este, dacă și primarul în funcție dorește acest lucru, un partener corect, loial, competent. Pot fi puse bazele unei echipe performante în care câștigul electoral este reciproc! Nu ar trebui să existe o luptă înte USR și PNL, ci una umăr la umăr, pentru bunăstarea locuitorilor Sectorului 1. Singurii care contează!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.