Cioloș pune tunurile pe cei care sar rândul la vaccinare

Share:

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus ar trebui să ţină cont de realităţile din România şi nu „aerele astea de privilegiați pe care le pot avea unii care lucrează la stat sau care s-au obișnuit cu sistemul acesta de pile și relații prin care se bagă în față”. Asta a declarat Dacian Cioloş care semnalează că trebuie privilegiate ale categorii de persoane mai vulnerabile.

Dacian Cioloş dă de pământ cu cei care sar rândul la vaccinare. Copreședintele USR PLUS a cerut să fie privilegiate persoanele care chiar au nevoie să fie vaccinate prioritar în campania de vaccinare anti-COVID-19 din România.

„Dincolo de aceste constrângeri care sunt impuse de limitările livrărilor sau de întârzieri, întreruperi ale livrărilor, vreau să spun că avem asigurări că în perioada următoare, chiar în săptămânile următoare, livrările vor crește, pentru că va intra și Astra Zeneca, a treia companie care are un vaccin validat, deci ne așteptăm ca aceste sincope să fie rezolvate, mai ales că s-au rezolvat și anumite probleme tehnice la companiile care au întrerupt livrări (…). Dincolo de asta, mi se pare foarte important ca acel sistem, acea platformă de înregistrare a cetățenilor pentru vaccinare să fie transparentă, să funcționeze și în mod clar, asta am mai spus-o de mai multe ori și în coaliție și colegilor din Guvern, trebuie privilegiate persoanele care chiar au nevoie”, a declarat Dacian Cioloş, la RFI.

Fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloș, a afirmat că nu vrea să se vaccineze înaintea altora care chiar au nevoie.

„Haideți, povestea cu esențialii… sigur, esențiali sunt medicii, sunt profesorii, dar parlamentari, politicieni, tot felul de funcționari care s-au învățat cu privilegiile, pentru că lucrează la stat, cred că trebuie găsite mijloace pentru a face această diferență între cei care cu adevărat au nevoie și cei care se numesc ei esențiali. Uitați, eu sunt în situația în care mama mea e planificată abia la începutul lui martie, deci evident, eu nu pot să-mi permit, are peste 70 de ani, are mai multe probleme de sănătate, eu unul nu pot să-mi permit să mă duc să spun că sunt esențial, sunt mai esențial decât mama, care e în situația în care e”, a precizat europarlamentarul.

De altfel, Cioloş a mărturisit că încă nu s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.