Starea de alertă va fi prelungită până pe 16 martie!

Starea de alertă va fi prelungită din nou pentru încă o lună! Ce relaxări pregătește Comitetul Național pentru Situații de Urgență în următoarele zile. România se află în stare de alertă de aproape un an, după cele 60 de zile de stare de urgență declarată la izbucnirea epidemiei de coronavirus în primăvara anului 2020. După starea de urgență declarată din 16 martie 2020 au urmat relaxările dispuse din 15 mai 2020, în stare de alertă, informează Realitatea.net.

Guvernul urmează să aprobe în zilele următoare prelungirea stării de alertă COVID-19, potrivit Realitatea PLUS. Inițial, decizia va fi luată și propusă Guvernului, conform procedurii. Ultima Hotărâre a CNSU de prelungire a stării de alertă a fost luată din 13 ianaurie 2021.

În următoarele 30 de zile este puțin probabil să avem noi măsuri de relaxare, astfel că restricțiile deja existente vor fi menținute.

Autoritățile sunt îngrijorate de evoluția epidemiei de COVID-19, nu din cauza unei creșteri a numărului de infectări, incidența fiind în scădere, cât de transmiterea noii tulpini britanice de coronavirus în comunitate.

Nu numai noua tulpină constituie un motiv de alertă pentru autorități, ci și deschiderea școlilor, care este atent monitorizată de la începutul acestei săptămâni, au asigurat guvernanții.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.