Alarmant: În lunile noiembrie și decembrie, cele mai multe decese de la al Doilea Război Mondial până astăzi!

0

Record de decese în noiembrie şi decembrie 2020. Preşedintele INS a anunţat în cadrul unei conferinţe online că în lunile noiembrie și decembrie 2020 s-au înregistrat cele mai multe decese de la al Doilea Război Mondial încoace.

Preşedintele INS, Tudorel Andrei, a anunţat că numărul deceselor înregistrate în luna noiembrie 2020 a fost de 34.769 de români, față de puțin peste 20.000 în noiembrie 2019.”În 2020 a avut loc o creștere explozivă a numărului de decese în raport cu 2019, excedentul fiind de peste 36.000. În noiembrie și decembrie 2020 s-au înregistrat unele din cele mai mari valori lunare de la al Doilea Război Mondial încoace”, a spus marți Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică în cadrul unei conferințe online, potrivit Hotnews. 

Tudorel Andrei a mai semnalat că în noiembrie 2020 s-a înregistrat una dintre cele mai mari diferențe dintre numărul de decese și cel al nașterilor din România. Numărul deceselor a fost de peste 36.000 iar nașterile au depășit cu puțin 16.000. Acesta e un factor foarte important care va duce în scurt timp la diminuarea populației rezidente a țării, a precizat Andrei.

Potrivit acestuia, creșterile cele mai mari ale cauzelor care au dus la deces le avem la bolile aparatului respirator. În 2020, acestea s-au dublat față de 2019. Datele pe România trebuie judecate în context european, pentru a nu avea o imagine deformată a ceea ce s-a întâmplat în evoluția demografică, a mai spus șeful INS.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.