Nicușor Dan întoarce decizia consilierilor generali PNL: „PUZ-urile vor fi suspendate pentru 12 luni!”

PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 vor fi suspendate pentru o perioadă de un an, conform unor proiecte de hotărâre adoptate în şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei cu 29 de voturi „pentru” şi 23 „împotrivă”.

Suspendarea PUZ-urilor de sector a fost votată vineri, 26 februarie, în Consiliul General. Primarul Nicuşor Dan i-a felicitat pe consilierii PNL-USR care s-au prezentat toţi în ziua votului.

Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului, ani de zile a prevalat interesul privat şi diferite reţele de interese în faţa interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea consilierilor generali USR-PNL a luat azi o decizie curajoasă, corectă şi a dovedit că este o adevărată autoritate publică. Adică cineva care acţionează în inters public, şi nu privat„, a subliniat edilul.

Nicuşor Dan a subliniat faptul că suspendarea PUZ-urilor pentru un an este un semn că oraşul are nevoie de dezvoltare, care trebuie să fie făcută „pentru cetăţean, nu pentru interese speculative„.

Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii şi vârstnicii au boli cardiovasculare generate de această poluare, urmau să dispară sute de hectare de spaţiu verde, Bucureştiul ar fi pierdut oportunităţi de dezvoltare cum e metroul de suprafaţă, cum e salba de lacuri din Nordul Bucureştiului. Este un semnal pentru toţi investitorii de bună credinţă, pentru arhitecţi, pentru constructori, că oraşul ăsta are nevoie de dezvoltare, dar această dezvoltare trebuie să fie sustenabilă şi trebuie făcută pentru cetăţean, nu pentru interese speculative. Este, deci, o victorie a societăţii civile, care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice împotriva unei reţele de interese, o victorie materializată de această coaliţie PNL USR. Vreau să felicit consilierii generali din USR PNL, care s-au prezentat azi cu toţi la vot, au fost 29 de voturi din 29 şi care, în ciuda presiunilor pe care le-au avut fiecare dintre ei de la toate aceste reţele care au făcut rău Bucureştiului, au stat în picioare şi au votat pentru public„, a declarat primarul general al Capitalei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.